Niet Johnny Depp, maar deze topacteur werd beoogd om Jack Sparrow te spelen in 'Pirates of the Caribbean'

Niet Johnny Depp, maar deze topacteur werd beoogd om Jack Sparrow te spelen in 'Pirates of the Caribbean'

Depp was helemaal niet de eerste keuze om de rol van Jack Sparrow te vertolken.

Johnny Depp heeft een hoop iconische personages gespeeld, maar de rol die het meest met hem wordt geassocieerd, is toch wel die van Jack Sparrow uit de Pirates of the Caribbean-reeks. Het is dan ook schokkend dat de producenten van de films oorspronkelijk een andere acteur wilden om de rol te vertolken.

Depp's iconische acteerwerk als Jack Sparrow leverde hem een Oscar-nominatie op en is zeer geliefd, maar het personage werd geschreven met een andere acteur in gedachten.

Hugh Jackman
Geloof het of niet, maar niemand minder dan Hugh Jackman werd oorspronkelijk beoogd om de rol van Jack Sparrow te vertolken. Schrijver Stuart Beattie vertelde hier het volgende over: "Ik schreef dat personage aanvankelijk met Hugh Jackman in gedachten."

Beattie vertelde ook dat Sparrow's voornaam is afgeleid van Jackman, wat erg benadrukt in hoeverre het personage eigenlijk voor Jackman was geschreven.

Toch niet
Hugh Jackman was dus duidelijk de eerste keuze om de rol van Sparrow te vertolken, maar Disney zag hier niks in. Jackman mocht niet gecast worden in de rol, omdat hij niet bekend genoeg was. Jackman had voor die tijd al twee keer de rol van Wolverine gespeeld in de X-Men-films, maar toch vonden ze dat Jackman niet de naamsbekendheid had waar ze naar zochten.


Uiteindelijk ging de rol natuurlijk naar Depp, die de rol van Sparrow helemaal eigen maakte.

Improvisatie
Depp week erg af van de versie van Sparrow die in het script stond en baseerde zijn acteerwerk onder andere op Keith Richards van The Rolling Stones en personages uit Looney Tunes.


Depp improviseerde ook de zin "Now, bring me that horizon" in The Curse of the Black Pearl. Dit werd zelfs het favoriete stukje tekst van de hele film voor een van de schrijvers. Je bekijkt de scène hierboven.

NieuwsFilm

meest populair