Nieuwe blik op badass schurk Black Manta in 'Aquaman and the Lost Kingdom'

Nieuwe blik op badass schurk Black Manta in 'Aquaman and the Lost Kingdom'

Het populaire DC-personage is in de Aquaman-sequel de voornaamste schurk.

De laatste film van het DC Extended Universe zoals we het kennen is Aquaman and the Lost Kingdom, de film van James Wan die het einde betekent van een decennium aan verhaallijnen.

De film bevat waarschijnlijk de laatste keer dat we Jason Momoa zien als de Justice Leaguer, maar heeft ook een grotere rol voor schurk Black Manta, die opnieuw wordt gespeeld door Yahya Abdul Mateen II.

Manta is terug!
In de nieuwste editie van Empire Magazine is nu een nieuwe blik op het badass personage onthuld. Deze foto kun je hieronder bekijken:

Het pak van Manta is net zo accuraat als in de eerste Aquaman-film, maar we zien wel dat de beademingsapparatuur iets anders is vormgegeven.

Beter goed gejat...
In hetzelfde verslag in Empire liet regisseur Wan weten dat het vervolg met name inspiratie trok uit de indrukwekkende stop-motion monsters van Ray Harryhausen uit de jaren '60 en '70.



Aldus Wan:

"Er zat een element van horror in de eerste film. De monsters van Harryhausen waren de grootste inspiratie voor het ontwerp. The Lost Kingdom voelt heel retro en jaren '60 aan. We hebben een enorme actie-scène waarin Arthur en Orm vechten met de handlangers van Black Manta, die een enorme inktvisrobot genaamd Octobot gebruiken. Dat was heel tof om te filmen."

Nog twee maanden
De Aqua-sequel is een verfilming van een script van David Leslie Johnson-McGoldrick. Producenten zijn o.a. Wan en DC Studios-hoofd Peter Safran.

Aquaman and the Lost Kingdom draait vanaf 20 december a.s. in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair