Netflix onthult beelden voor het uiterst duistere 'Cyberbunker: The Criminal Underworld'

Netflix onthult beelden voor het uiterst duistere 'Cyberbunker: The Criminal Underworld'

Duitse documentaire onthult hoe de geheimen van de ondergrondse Cyberbunker met Nederlands tintje.

De trailer voor Cyberbunker: The Criminal Underground laat zien hoe twee compleet verschillende werelden botsen in een idyllisch Duits toeristisch stadje. Als enkele raadselachtige Nederlandse hackers een uitgestrekte bunker onder de stad willen overnemen, nemen de twijfels onder de bewoners toe.

Hoofdlocatie van dit verhaal is het schilderachtige stadje Traben-Trarbach. Terwijl zich een onderwereld manifesteert onder hun straten, vragen de mensen zich af wat de ware bedoelingen zijn van de excentrieke leider Xennt.

Duistere webhosting
In 1995 kocht de Nederlander Herman Johan Xennt uit Renkum de ruim 1.800 vierkante meter grote bunker. Hij installeerde daar de Cyberbunker om "kogelvrije webhosting" aan te bieden voor voornamelijk pornosites in de jaren 90. Ook hostte het lange tijd websites zoals The Pirate Bay en een van de mirrors van WikiLeaks.

In de trailer zien we hoe de situatie escaleert en leidt tot de inzet van maar liefst 650 politieagenten, waaronder elite-tactische eenheden. De schijnwerper wordt gericht op darknet-virtuoos Xennt.

Release op Netflix
Cyberbunker: The Criminal Underground is vanaf 8 november te bekijken op Netflix. Bekijk hieronder de spannende trailer.



NieuwsFilm

meest populair