Onbekende Netflix-pareltjes: een recent misdaaddrama met de Oscar bekroonde Mark Rylance

Onbekende Netflix-pareltjes: een recent misdaaddrama met de Oscar bekroonde Mark Rylance

'The Outfit' is een sterke 'huit clos'-film met overtuigende acteerprestaties die je moet zien.

Het overkomt iedere streamingdienst-gebruiker wel eens: je weet niet wat je wil kijken, zoekt vervolgens naar een film of serie maar vindt niks dat je interesseert en zet de televisie dan maar weer uit. Mocht je dit vaker gebeuren dan is de volgende tip er misschien wel eentje voor jou.

Op Netflix staan er talloze films en series. Er is dan ook een gigantisch aanbod, maar het is niet altijd even makkelijk om precies datgene te vinden waar jij nu zin in hebt. Toch staat er zeker meer dan genoeg moois op de streaminggigant, soms ook wat minder bekende projecten. Hier hoort The Outfit ook bij.

Verhaal
In The Outfit is de hoofdrol weggelegd voor Mark Rylance. Hij wist al eerder hoge ogen te gooien in o.a. Bridge of Spies en Dunkirk. Toch moet de met een Oscar bekroonde acteur vaak genoegen nemen met een (belangrijke) bijrol, maar dat is in The Outfit toch anders.

In deze film, die vorig jaar uitkwam, kruipt de acteur in de huid van Britse Leonard, een kleermaker van maatkleding. Hij behoorde tot de top van de beroemde Londense staat Savile Row, maar na een tragische gebeurtenis verruilt hij Engeland voor Chicago.

Klanten
In de Amerikaanse stad heeft hij zijn eigen kleine maar prestigieuze kleermakerswinkel. Zijn cliënteel bestaat momenteel uit een wrede gangsterfamilie. Zij laten Leonard zijn gang gaan, maar op een dag gaat het allemaal behoorlijk mis...



De film is het regiedebuut van Graham Moore (wel bekend van het sterk onthaalde script van The Imitation Game, waar hij zelfs een Oscar voor won) en deze mag er zeker zijn. Op IMDb scoort The Outfit een hele nette 7,2 en op Rotten Tomatoes staat de film zelfs op een 85%.

Team
Ondanks het feit dat The Outfit zich eigenlijk maar de hele tijd op een enkele plek afspeelt, is dit net zoals andere 'huit clos'-films als The Whale, Buried en Locke erg goed gedaan en in elkaar gezet.



Rylance zet wederom een sterke rol neer, maar ook de acteerprestaties van Zoey Deutch (Zombieland), Dylan O'Brien (Love and Monsters en Johnny Flynn (One Life) mogen er zijn.

NieuwsFilm

meest populair