Nederlands-Turkse topfilm vanaf deze week in het filmhuis te zien

Nederlands-Turkse topfilm vanaf deze week in het filmhuis te zien

Wanneer zijn vader besluit om van Nederland naar een chique gemeenschap in Istanbul te verhuizen, raakt de 14-jarige Zeki bevriend met een groep straatkinderen uit de aangrenzende sloppenwijk.

Precies een maand geleden ging Beraber in première op het Nederlands Film Festival waar deze film sterk ontvangen werd. Vanaf deze week is de film overal in het land te zien.

Beraber is de derde langspeler van Mete Gümürhan die zijn carrière startte als producent, maar sinds 2016 is gaan zitten op de regiestoel.

Het verhaal
Wanneer zijn vader Rotterdam verruilt voor Istanbul wordt het leven van de veertienjarige freerunner Zeki compleet ondersteboven gehaald. Het nieuwe huis in Turkije is van alle gemakken voorzien, maar ligt in een compound en de portier heeft de opdracht gekregen de kinderen die daar wonen niet zonder begeleiding naar buiten te laten gaan. Veel te gevaarlijk.

Dan vindt Zeki een manier om over de muur heen te klimmen en Istanbul voor hem ligt voor hem open. Al freerunnend ontdekt hij de stad, en raakt hij bevriend met Kemal, een jongen uit de varos (arme buurt). Wordt het dan toch nog een leuke zomer?

Kinderthriller
In de trailer zien we dat de film prachtig op locatie in de Turkse metropool is opgenomen met een fantastische cast vol relatief onbekende acteurs en actrices.


Beraber is vanaf 26 oktober te zien in de bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair