Beraber

Beraber (2023)

Arthouse voor jongeren: een freerunner probeert vrienden te maken in Turkije.
play

6,1 details

  • 84 Min
  • Drama
  • België
  • Nederland
  • Turkije
84 Min België

Wanneer zijn vader Rotterdam verruilt voor Istanbul wordt het leven van de 14-jarige freerunner Zeki compleet ondersteboven gehaald. Het nieuwe huis in Turkije is van alle gemakken voorzien, maar ligt in een compound, en de portier heeft de opdracht gekregen de kinderen die daar wonen niet zonder begeleiding naar buiten te laten gaan. Veel te gevaarlijk. Tot Zeki een manier vindt om over de muur heen te klimmen, en Istanbul voor hem openligt. Al freerunnend ontdekt hij de stad, en raakt hij bevriend met Kemal, een jongen uit de varos (arme buurt). Wordt het dan toch nog een leuke zomer?

Regie
Mete Gümürhan
Cast
Alihan Sahin, Sinan Eroglu, Hayat Van Eck, Mina Demirtas, Lorin Merhart, Melek Öden, Hasan Kivanc Emur, Zeynep Eylül Demirpehlivan, Elit Andaç Çam, Onur Dikmen, Cenkay Ates, Emirhan Balci, Nilay Yazicioglu, Cihangir Aktas, Ayfer Kizil, Bram Klappe, Valentijn Avé.
Release
06.09.2023
Release NL
26.10.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Mete Gümürhan | Scenario: Chris Westendorp | Cast: Alihan Sahin (Zeki), Sinan Eroglu (Mahir), Hayat van Eck (Kemal), Mina Demirtas (Azra), Lorin Merhart (Cihan), Melek Öden (Mamut), Hasan Kivanc Emur (Aygir), Zeynep Eylül Demirpehlivan (Çakal) e.a. | Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2023

Zeki verhuist met zijn pa terug naar Turkije. Maar eigenlijk had hij voor zijn gevoel net zo goed in een gevangenis kunnen wonen, en niet alleen vanwege de slechte wifi. Vader Mahir heeft dankzij zijn Nederlandse ervaring een goede baan. Als je rijk bent, ga je niet tussen het gewone volk wonen. En dan vertelt hij Zeki ook nog dat die geen voet mag zetten buiten de hoge, streng beveiligde muren van de 'gated community' waar ze wonen. Zoiets zeg je niet tegen een veertienjarige freerunner.

Als arthousefilm voor een jongerenpubliek werkt Beraber vooral doordat hij diepte weet te vinden in heel eenvoudige en makkelijk leesbare motivaties. Zeki klimt over de muren van de hekwerkwijk en ontsnapt, want hij wil simpelweg vrienden maken. En hij vindt het niet erg als zijn nieuwe vriendengroep spannende dingen doet, zoals winkeldiefstal, zakkenrollen en huizen beroven. Zeki mist Rotterdam gewoon, en ook zijn vrienden daar en natuurlijk zijn recent overleden moeder.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Beraber Nieuwsberichten