Deze nieuwe Netflix Original overvalt heel wat kijkers

Deze nieuwe Netflix Original overvalt heel wat kijkers

In Vjeran Tomic: L'homme-araignée de Paris horen we meer over de grootste Franse kunstroof.

De Netflix Top 10 is weer een nieuwe Netflix Original rijker. Dit keer is het een documentaire over een bekende kunstroof in Frankrijk. De docufilm komt binnen op een achtste plaats en heet Vjeran Tomic : L'homme-araignée de Paris.

Vjeran Tomic : L'homme-araignée de Paris alias Vjeran Tomic: The Spider-Man of Paris komt van regisseur Jamie Roberts (Escape from Kabul) en gaat over de persoon uit de titel, Vjeran Tomic. Netflix omschrijft de docu met woorden als "fascinerend, overval" en "waargebeurde misdaden".

Wisselende ontvangst
De docu over Vjeran Tomic staat op het moment van schrijven op een 6,6/10 op de IMDb. Op Rotten Tomatoes zijn nog geen recensies te vinden, dus ook geen Tomatometer-score. FilmTotaal-recensent Mitchell van Vuren zag de docu en gaf 2 sterren.

"Hoe het zover heeft kunnen komen is een interessant kroegverhaal, maar overstijgt nooit de aantrekkingskracht van de krantenkop: 'De grootste kunstkraak van Frankrijk, te wijten aan een kapot alarmsysteem'," concludeert Van Vuren.

Nu op Netflix
Wil je Vjeran Tomic : L'homme-araignée de Paris graag zien, dan vind je de docu nu hier op Netflix. Hieronder de trailer, helaas niet ondertiteld.


De synopsis: De inbreker achter de diefstal in het Musée d'Art Moderne in Parijs in 2010 vertelt in zijn eigen woorden hoe hij de grootste kunstroof uit de geschiedenis van Frankrijk pleegde.

NieuwsFilm

meest populair