Disney  verkoopt de Marvel-films en series als een ware horrorreeks: de meest duistere hoeken uit het Marvel Universe

Disney verkoopt de Marvel-films en series als een ware horrorreeks: de meest duistere hoeken uit het Marvel Universe

Marvel doopt het MCU om tot een horrorreeks voor deze nieuwe Disney+ promo

Halloween komt eraan en Marvel Studios heeft een geinige trailer online gezet waarin het MCU wordt neergezet als een ware horror-reeks.

De afgelopen jaren hebben we een grotere variatie aan Marvel-films en series gezien. En een aantal van deze titels duiken in de horror-kant van de stripboeken. Doctor Strange and The Multiverse of Madness, Werewolf By Night en Moon Knight waren projecten die fans de stuipen op het lijf jaagden.

Griezelfilms
In het nieuwe promotiefilmpje voor Disney+ staan deze films dan ook centraal. Maar een slimme montage laat ook films als Thor: Ragnarok en Ant-Man op griezelfilms lijken.

Regisseur Sam Raimi (Spider-Man, Evil Dead) wilde van Doctor Strange and the Multiverse of Madness de eerste Marvel-horror film maken. De film bevat dan ook genoeg griezelige momenten. Vooral The Scarlet Witch wordt neergezet als een ware horror-schurk.

Werewolf by Night
De Halloween-special Werewolf By Night was een ode aan de Universal Monster Films uit de jaren 30. De 50 minuten durende korte film was bijzonder bloederig en gewelddadig voor een Marvel-productie. Hoewel Marvel dit jaar geen nieuwe Halloween-special heeft, komt er wel een nieuwe versie van Werewolf By Night uit. De originele versie was volledig Zwart Wit, in stijl met de klassieke horrorfilms. Maar deze halloween komt er een versie in kleur uit op Disney+.



Voor horror-fans valt er genoeg om naar uit te kijken binnen het MCU. Aan titels als Ghost Rider en Blade wordt op dit moment hard gewerkt.

NieuwsFilm

meest populair