Vin Diesel weigerde Jean-Claude Van Damme in 'Fast & Furious'

Vin Diesel weigerde Jean-Claude Van Damme in 'Fast & Furious'

Het is onbekend waarom de hoofdrolspeler de Belgische spierbundel niet wilde laten meedoen.

In de Fast & Furious-franchise zitten heel wat grote sterren. Veel beroemdheden zijn in recente jaren opgedoken in de reeks en hoofdrolspeler Vin Diesel vindt het maar wat fijn op met Hollywood-grootheden in zee te gaan. Toch had hij geen interesse in 'Muscles from Brussels'.

Het gaat hier natuurlijk om Jean-Claude Van Damme, die in de jaren tachtig en negentig de ene na de andere actiefilm maakte. Er deed ook een tijdje lang het gerucht de ronde dat hij in de Fast & Furious-wereld zou opduiken, maar dit ging toch niet door.

De reden
Heel erg gek zou het niet zijn om Van Damme erin langs te zien komen. Er zitten heel wat spierbundels in de franchise, zoals o.a. John Cena, Jason Statham en Jason Momoa, maar ook acteurs die al een tijdje meedraaien in Hollywood, zoals Helen Mirren en Kurt Russell.

Van Damme past natuurlijk ook goed in beide rijtjes, maar het kwam er uiteindelijk niet van. De reden hiervoor? Blijkbaar stak Diesel hier een stokje voor. Zo zei Van Damme al eerder: "Het 'Fast & Furious'-team wilde mij hebben voor de film. Vin had daar echter geen interesse in en hield dit tegen".

Meer
Helaas voor Van Damme liep hij ook nog een andere grote rol mis in een wereldberoemde franchise, namelijk Predator. Hij had normaal de alien moeten spelen, maar het pak zat zo oncomfortabel dat de acteur niet goed kon bewegen en zelfs ademen.



Zo zei hij zelf: "Het hele kostuum zat verkeerd en was te groot. Mijn kop zat in de nek, mijn handen in de armen, mijn voeten in de kuiten dus ik moest op soort van stelten lopen. Het was echt geen doen. Toen me werd gevraagd te springen in de outfit ging me dat te ver. Het was gewoon niet mogelijk".

NieuwsFilm

meest populair