'Occupied City': de nieuwe film van '12 Years a Slave'-regisseur over Amsterdam tijdens de oorlog

'Occupied City': de nieuwe film van '12 Years a Slave'-regisseur over Amsterdam tijdens de oorlog

Steve McQueen maakte de film samen met zijn echtgenote, schrijfster Bianca Stigter.

Het is alweer meer dan 4 jaar geleden dat we voor het eerst kregen te horen over Steve McQueens nieuwe project, genaamd Occupied City. Hier hebben we de laatste tijd nog maar weinig van vernomen, maar daar komt nu verandering in, aangezien de eerste trailer is opgedoken.

Een nieuw project van McQueen, o.a. bekend van 12 Years a Slave en Widows, is altijd wel iets om naar uit te kijken en nu al helemaal. Occupied City gaat namelijk over Amsterdam. Het gaat hier om een documentaire, gebaseerd op het boek The Atlas of an Occupied City: Amsterdam 1940 - 1945.

Verhaal
Dit boek werd geschreven door de Nederlandse geschiedkundige, Bianca Stigter, en gaat over de bezetting van de Nederlandse hoofdstad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het komt niet echt als een verrassing dat McQueen dit verfilmt. Stigter is namelijk zijn echtgenote.

De twee bekendheden werkten dan ook al eerder samen aan de nodige andere films. Stigter heeft zelf ook de nodige ervaring wat betreft het maken van documentaires. Zo maakte zij zelf Three Minutes Thirteen Minutes Thirty Minutes, dat gaat over het Poolse dorp Nasielsk, waar zich in 1938 de nodige joden schuilhielden.

A24
De eerste trailer van Occupied City mag er zeker zijn. Wat de nodige filmfanaten ook zeker zal aanspreken, is dat de film van de geliefde studio A24 komt, die de laatste jaren de nodige pareltjes heeft geleverd. Oordeel hieronder zelf met de eerste beelden.



NieuwsFilm

meest populair