Deze ijzersterke oorlogsfilm heb je waarschijnlijk niet gezien

Deze ijzersterke oorlogsfilm heb je waarschijnlijk niet gezien

Een van Michael Bay's beste films verdient een stuk meer aandacht.

In recente jaren zijn filmfans verwend met een hoop ijzersterke oorlogsfilms. Denk bijvoorbeeld aan films als Dunkirk, Fury en Hacksaw Ridge. Helaas vliegen veel films uit dezelfde periode met minstens dezelfde kwaliteit onder de radar. Dit is het geval met Michael Bay's 13 Hours: The Secret Soldier of Benghazi.

Bay krijgt het normaal gesproken voor elkaar om gigantisch veel mensen de bioscoopzalen in te krijgen om zijn films te bekijken, maar met 13 Hours lukte dit helaas niet.

Waargebeurd verhaal
Op 11 september 2012 vallen islamitische militanten het Amerikaanse consulaat in Benghazi, Libië, aan, waarbij ambassadeur J. Christopher Stevens en Sean Smith, een officier van de buitenlandse dienst, omkomen.

Op minder dan anderhalve kilometer afstand zijn leden van het Annex Security Team gestationeerd. Dit zijn voormalige soldaten die zijn toegewezen om agenten en diplomaten in de stad te beschermen. Terwijl de aanval voortduurt, nemen de zes mannen het op tegen de militanten in een intens vuurgevecht om de levens van de overgebleven Amerikanen te redden.

Details
John Krasinski, die vooral bekend stond voor zijn rol als Jim Halpert in 'The Office', speelde de hoofdrol in de film en liet hiermee een compleet andere kant van zichzelf zien. Het acteerwerk van Krasinksi en zijn tegenspelers was voor velen een hoogtepunt. Daarnaast levert Bay natuurlijk uitmuntende actiescènes.


Bay staat bekend om zijn enorme succes op de box-office. Zo hebben zijn Transformers-films miljarden dollars opgebracht, maar dit succes wist hij helaas niet te herhalen met 13 Hours. De film had een productiebudget van 50 miljoen dollar en had een omzet van 69 miljoen dollar, waarmee het waarschijnlijk geen winst heeft gemaakt.

Ontvangst
13 Hours heeft op Rotten Tomatoes een score van 51% onder critici. Dit is niet torenhoog, maar het was hiermee wel Bay's best ontvangen film sinds zijn eerste Transformers-film uit 2007. De publieksscore staat wel weer op een hoge 82%. De film werd geprezen voor


Als je van tevoren weet dat Bay de gebeurtenissen een beetje losjes heeft verfilmd en daar vrede mee hebt, dan levert de film je ongetwijfeld een avond filmvermaak op. Je bekijkt 13 Hours nu op op SkyShowtime.

NieuwsFilm

meest populair