Deze 3 splinternieuwe series infecteren Netflix en NPO Plus

Deze 3 splinternieuwe series infecteren Netflix en NPO Plus

Politiedrama zoals het hoort, terug naar de terreur van een virus, en eindelijk een originele romkom.

Naast veel internationale streamingdiensten kunnen we ook rekenen op een sterk aanbod op platformen van eigen bodem. Deze week kwamen er meerdere mooie buitenlandse series uit op NPO Plus, net als op Netflix. Welke geef jij een kans?

Unforgotten seizoen 5 | NPO Plus
Het vertrekken van het geliefde hoofdpersonage doet deze serie geen kwaad, integendeel. Pascale van Wijk vond het nieuwste seizoen rauw en spannend met pakkende personages; precies wat een goede politieserie nodig heeft.

Zij gaf de politieserie 4 sterren, en vond: "Typerend voor Britse misdaadseries is dat de personages heerlijk realistisch zijn. Geen opgesmukte personen, maar godzijdank hier en daar een rimpeltje of oneffenheidje. Het zijn dan ook echte mensen met echte problemen."

Lees de rest van de recensie.

Kaala Paani | Netflix
Een virus verspreidt zich razendsnel over de wereld en zorgt ervoor dat een eilandengroep in de Golf van Bengalen volledig wordt geïsoleerd van de wereld. Het levert een spannend en onderbouwd verhaal op volgens Lydia van Vliet-Meeuwissen, dat diverse verhaallijnen samenbrengt en reflecteert op wat de mens kan doen tegen de natuur.

Zij gaf de serie 4 sterren, en vertelde: "Niet alleen het verhaal zit goed in elkaar, ook technisch valt er weinig aan te merken. Zo wordt de vader van de kleine Kaddu bijvoorbeeld in de jungle aangevallen voor een slang die nauwelijks van echt te onderscheiden is. Bovendien gaan de verschillende camerastandpunten mooi vloeiend in elkaar over."

Lees de rest van de recensie.

The Flatshare | NPO Plus
Eindelijk een romkom met een origineel concept: twee nieuwe huisgenoten die enkel kunnen communiceren met elkaar via post-its. De serie heeft alle ingrediënten voor een lekkere feelgood, volgens Ruby Dijk, zonder te vervallen in al te veel clichés.

Ze gaf de romkom 4 sterren, en beargumenteerde: "'The Flatshare' is dynamisch, heeft een lekker tempo en kijkt daardoor makkelijk weg. Zelfs met gebrekkige verhaallijnen wil je blijven kijken om te zien wat er gaat gebeuren. Aangezien voorspelbaarheid vaak zowel de grootste valkuil als de grootste kracht van romkoms is, is het fijn er een te zien waarin er op zijn minst nog een aantal dingen spannend blijven."

Lees de rest van de recensie.

NieuwsFilm

meest populair