'Shaft'-acteur Richard Roundtree overleden op 81-jarige leeftijd

'Shaft'-acteur Richard Roundtree overleden op 81-jarige leeftijd

De iconische acteur is overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

Verdrietig nieuws vanuit Hollywood: acteur Richard Roundtree is dinsdag overleden. Dat melden verschillende media. Hij werd bekend door zijn titelrol in de film Shaft uit 1971.

Richard Roundtree werd wereldberoemd door zijn vertolking van de iconische actieheld John Shaft in Shaft. Hij is deze week op 81-jarige leeftijd overleden in zijn huis in Los Angeles.

Verfilmingen
Volgens zijn management is hij in vrede gestorven. Hij leed al langer aan alvleesklierkanker en eerder overwon hij al borstkanker.

We kennen Roundtree misschien het best van zijn rol in Shaft. Van die iconische film zijn er nog veel meer verfilmingen verschenen. Roundtree was tenslotte zowat de eerste zwarte actieheld in Amerikaanse films.

Samuel L. Jackson
Samuel L. Jackson heeft inmiddels ook gereageerd op het overlijden van zijn Shaft-collega. Hij speelde de jongere versie van de detective. Bekijk de post hieronder:



Op Instagram laat de acteur weten erg verdrietig te zijn door het nieuws: "Shaft zal altijd Richards creatie zijn. Ik hou van jou, broer."

NieuwsFilm

meest populair