Generatie Z wil minder seks zien in films en tv-series

Generatie Z wil minder seks zien in films en tv-series

De jongeren geven de voorkeur aan gewone vriendschappen en platonische relaties.

Er wordt wel vaker gesproken over de 'Generatie Z'. De jongeren tussen de 13 en 24 jaar willen dingen graag anders zien. Nu blijkt dat zij ook minder behoefte hebben om seks te zien in films en tv-series.

De Center for Scholars and Storytellers komt nu namelijk met een rapport waarin staat dat 51,5% van deze jongeren liever gewoon vriendschappen en platonische relaties op het grote scherm ziet. 1500 jongeren werden voor dit onderzoek geïnterviewd.

Andere cijfers
In het rapport staat ook dat 44,3% van de jongeren vinden dat er teveel romantische relaties in films zitten en 39% wil meer aromantische en aseksuele personages zien. 47,5% vindt seks ook onnodig voor het verhaal.

In het rapport worden series als Euphoria, Sex Education en The Idol genoemd, waar de nodige 'pikante scènes' in voorbij komen. Zo zegt een iemand: "Ik heb geen interesse in deze series. Toen ik 'Barbie' zag dacht ik bij mezelf: 'Wow, dit is de eerste keer in een lange tijd dat ik een film zie over een vrouw die niet de hele tijd geseksualiseerd wordt'".

Andere Reacties
Een 17-jarige jongen had het volgende te zeggen: "Elke keer als het verhaal draait om een man en een vrouw worden zij verliefd. Dat is totaal niet nodig. Er is een gebrek aan normale vriendschappen in Amerikaanse films".



Een 23-jarge vrouw zei weer: "Je ziet het maar wat vaak: de man in de film gedraagt zich als een bullebak maar de vrouw raakt toch verliefd op hem..." Voor het volledige rapport en alle statistieken moet je hier zijn.

NieuwsFilm

meest populair