Peter Jackson weigerde topacteurs voor 'Lord of the Rings': "Je bent de slechtste acteur die ik ooit heb gezien"

Peter Jackson weigerde topacteurs voor 'Lord of the Rings': "Je bent de slechtste acteur die ik ooit heb gezien"

De geliefde trilogie had er heel wat anders uit kunnen komen te zien...

In de legendarische Lord of the Rings-trilogie van Peter Jackson zitten bijzonder veel grote namen. Toch had de reeks er heel anders uit komen te zien, aangezien de nodige acteurs in verband werden gebracht met belangrijke rollen.

Niemand minder dan Jake Gyllenhaal had auditie gedaan voor de rol van Frodo Baggins. Echt in de smaak viel hij echter niet bij Jackson, want de regisseur gaf na de auditie zijn ongezouten mening. Erg vriendelijk was de regisseur niet.

Reactie
Gyllenhaal liet zich er al eerder over uit en had het volgende over zijn auditie en gesprek met Jackson te vertellen: "Al mijn agenten hadden mij opgebeld om het over de rol te hebben. Zij lieten me weten dat dit mijn grote doorbraak zou kunnen betekenen".

"Ik had er dus zeker interesse in, maar de auditie verliep alles behalve soepel... Toen ik klaar was keek Peter mij aan en zei: 'Jij bent de slechtste acteur die ik ooit heb gezien. Heeft niemand je verteld dat je met een Brits accent moest praten?' Ik antwoorde nee en toen zei hij weer: 'Ontsla dan maar je agenten'."

Andere namen
Daar blijft het niet bij. Vin Diesel zat op zijn beurt weer achter de rol van Aragorn aan, maar ook dit kwam er niet van. Jackson en de studio wilden eigenlijk Daniel Day-Lewis of Russell Crowe strikken, maar beide mannen tekenden niet. Uiteindelijk kwam de rol dus bij Viggo Mortensen terecht.



Andere grote namen die in verband gebracht werden met de trilogie zijn Ethan Hawke als Faramir, Uma Thurman als Arwen, Liam Neeson als Boromir, Kate Winslet als Éowyn en Patrick Stewart als Gandalf.

NieuwsFilm

meest populair