Depressieve Martin Scorsese wilde stoppen met films maken maar deze acteur 'redde' hem

Depressieve Martin Scorsese wilde stoppen met films maken maar deze acteur 'redde' hem

Robert De Niro is meer dan een van Scorsese's favoriete acteurs, hij is een van zijn beste vrienden.

Martin Scorsese hoort al decennialang bij de beste regisseurs in Hollywood. Sterker nog, de filmmaker wordt door menig filmfanaat beschouwd als een van de grootste aller tijden. Toch had zijn carrière en leven er héél anders uit kunnen zien.

In 1978 ging het namelijk allesbehalve goed met Scorsese. Zijn laatste film, New York, New York, werd slecht onthaald en flopte ook gigantisch aan de box-office. De regisseur zag het toen allemaal even niet meer zitten en kwam zelfs bijna om het leven door een 'near-overdosis' aan cocaine.

Hulp
Scorsese verbleef in het ziekenhuis, waar hij regelmatig bezoek kreeg van niemand minder dan Robert de Niro. Laatstgenoemde was te zien in New York, New York. Ondanks het feit dat de resultaten teleurstellend waren, wilde De Niro opnieuw een film maken met Scorsese.

De acteur wilde een boksfilm maken en had dit al meerdere malen gevraagd aan Scorsese. De regisseur had het altijd afgewezen, aangezien hij geen fan was van sportfilms. Uiteindelijk ging Scorsese er toch maar mee akkoord.

Succes
Scorsese dacht dat zijn carrière in Amerika voorbij was en was van plan om nog een enkele film te maken, voordat hij naar Europa zou verhuizen om daar kleinere films te maken. Scorsese en De Niro maakten vervolgens Raging Bull.



Tot zijn grote verbazing werd dit een ongelofelijk succes. De film, waarin De Niro in de huid kruipt van bokser Jake LaMotta, werd ijzersterk onthaald en won zelfs twee Oscars. Scorsese besloot vervolgens in Amerika te blijven en maakte pareltje na pareltje.

Samenwerking
Scorsese en De Niro werkten nog regelmatig samen aan o.a. Goodfellas, Casino en recentelijk weer Killers of the Flower Moon. De regisseur liet dan ook al eerder weten dat De Niro hem zijn leven heeft gered. De twee zijn ook al decennia lang goed bevriend.



NieuwsFilm

meest populair