Natalie Portman wees bijna haar 'Star Wars'-rol af: "een behoorlijk lastige keuze"

Natalie Portman wees bijna haar 'Star Wars'-rol af: "een behoorlijk lastige keuze"

De actrice was nog behoorlijk jong en wist niet of zij zich zo lang wilde vastleggen.

Natalie Portman is al jarenlang een van de bekendste namen in Hollywood. Zij brak dan ook al op jonge leeftijd door. Toch twijfelde ze lange tijd toen ze werd gevraagd voor Star Wars. Hier laat de gevierde actrice zich nu over uit.

Portman was al op jonge leeftijd te zien in pareltjes als Heat en Léon: The Professional. George Lucas wilde haar dan ook graag strikken voor zijn Star Wars-prequel trilogie, waarin ze te zien is als Padmé Amidala. Toen ze het contract kreeg aangeboden wist Portman echter niet of ze dit wel echt wilde doen.

Jong
Toen Portman pas 14 jaar was werd ze namelijk gevraagd voor deze rol. Zo zegt ze: "Ik zat zelf eerlijk gezegd niet achter de rol aan. Ik ontmoette de casting director, net zoals voor elke andere film en daarna George. We hadden een gesprek en ik kreeg de rol aangeboden".

Portman vervolgt: "Ik was nog zo jong dat ik niet veel afwist van 'Star Wars'. Ik had de films niet gezien en kende dus maar bijzonder weinig over dit universum en het verhaal". Toen zij hierachter kwam wist ze niet zeker of ze dit nog wel wilde doen.

Contract
De actrice gaat verder: "Ik keek er gigantisch naar uit toen ik ervoor werd gevraagd. De weken die volgden begon ik echter wat te twijfelen. Ik had enkele weken nodig om de knoop door te hakken. Het is lastig zo'n keuze op 14-jarige leeftijd te maken".



"Ik moest namelijk tekenen voor 3 films en dat is niet niks wanneer je nog een tiener bent. Je weet dat je de komende 10 jaar van je leven vastzit aan deze franchise en je door moet gaan. Dat is geen makkie".

NieuwsFilm

meest populair