Hoe deze BN'er een hoofdrol wist te scoren in 'Blade Runner 2049'

Hoe deze BN'er een hoofdrol wist te scoren in 'Blade Runner 2049'

Sylvia Hoeks maakte deel uit van een groot sterren ensemble in de blockbuster van Denis Villeneuve.

Er zijn natuurlijk behoorlijk veel Nederlandse acteurs, maar om echt door te breken in Hollywood is een hele andere kluif. Dit lukt lang niet iedereen, maar soms zijn er ook BN'ers die een grote rol weten te scoren in een blockbuster. Sylvia Hoeks hoort hier ook bij.

Hoeks brak al jong door als fotomodel, maar besloot zich vervolgens te storten op een filmcarrière. Haar grote doorbrak in Nederland was in 2011, toen ze tekende voor de rol als Iris Hoegaarde in de serie Overspel. Dit personage speelde ze vier jaar.

Hollywood
De jaren die volgden wist ze wel meerdere rollen te strikken, maar echt grote films zijn dit niet te noemen. Daar kwam in 2017 verandering in, toen niemand minder dan Denis Villeneuve Hoeks wilde hebben voor zijn Blade Runner 2049.

Het gaat ook om een van de hoofdrollen: Hoeks kruipt in de huid van de replicant Luv, de rechterhand van de grote schurk Niander Wallace (Jared Leto). Zij krijgt de taak achter K (Ryan Gosling) en Richard Deckard (Harrison Ford) aan te gaan.

Tegenstander
Luv maakt K het leven behoorlijk zwaar. Niet alleen ruimt zij zijn baas, Lt. Joshi (Robin Wright) uit de weg, ook 'vermoordt' zij de virtuele vriendin van K, Joi (Ana de Armas). Luv is ook nog eens een moderne en geavanceerde replicant dan K, waardoor hij bijna geen kans tegen haar maakt.



Hoeks kreeg behoorlijk veel lof voor haar rol. Ondanks het feit dat ze omringd is door grote namen, doet zij niet onder van alle Hollywood-'heavyweights'. Ze ging dan ook ver voor de rol: gedurende 6 weken voor de opnames trainde ze 6 dagen per week. Zo deed ze enorm veel krachtraining en vechtsport om de rol overtuigend neer te kunnen zetten.

Meer
Dankzij haar aandeel in Blade Runner 2049 wist ze nog andere grote rollen te scoren, zoals Camilla Salander in The Girl in the Spider's Web met Clarie Foy en Queen Kane in de serie See met Jason Momoa.



NieuwsFilm

meest populair