Christian Bale over 'akkefietje' met Christopher Nolan: "Ik moest me stilhouden"

Christian Bale over 'akkefietje' met Christopher Nolan: "Ik moest me stilhouden"

De acteur had een opmerking maar daar was de regisseur niet van gediend.

Christopher Nolan heeft al heel wat pareltjes gemaakt, al is hij waarschijnlijk voornamelijk bekend van zijn The Dark Knight-trilogie. Deze is dan ook zo goed als perfect, al had hoofdrolspeler Christian Bale wel enkele verbeteringspuntjes. Deze had hij beter voor zich kunnen houden...

In de trilogie kruipt Bale in de huid van Bruce Wayne die tot Batman uitgroeit in Batman Begins. Hierin neemt hij het op tegen Ra's Al-Ghul (die helemaal niet eens zo slecht was). Hierna keerde Bale nog eens twee keer terug als Batman, voor The Dark Knight en The Dark Knight Rises.

Samenwerking
Bale en Nolan lieten al eerder weten genoten te hebben van hun samenwerking. Alle drie de films werden sterk onthaald en brachten samen bijna 2,5 miljard dollar op. Bale werd hierna zelfs terug gevraagd als Batman. Mocht hij akkoord gaan, zou hij een monsterbedrag betaald krijgen.

De met een Oscar bekroonde acteur liet deze kans echter aan hem voorbij gaan. Bale wees het aanbod af omdat hij vond dat Nolan het Batman-verhaal al had afgerond en hij niet zonder de regisseur wilde doorgaan.

Mening
Beide mannen hebben dan ook veel respect voor elkaar en zijn ook bevriend, maar toch hadden ze heel even 'ruzie'. Joker-acteur Heath Ledger kwam te overlijden voordat The Dark Knight uitkwam. Toen Bale tijdens een interview werd gevraagd of de blockbuster als gevolg hiervan aangepast zou worden, was zijn reactie als volgt.



"Daar heb ik niks over te zeggen, want daar gaat Chris over. Als je mijn mening vraagt, zou ik niks veranderen. Ik geloof dat je iemands werk moet respecteren en er dus af moet blijven. Dit is een kunst, dus om nu iets aan te gaan passen vind ik juist disrespectvol tegenover Heath".

Mond houden
Bale vervolgt: "Maar zoals ik zeg, ik ga daar niet over. Chris is dan misschien wel heel erg gereserveerd, hij laat niemand zijn film zo maar aanpassen. Ik heb dat één keer geprobeerd en kreeg toen een heel nette 'F*ck off' te horen. Sindsdien probeer ik het niet meer!"

NieuwsFilm

meest populair