Eindelijk echt duidelijkheid: Maakt 'Deadpool 3' wel of geen deel uit van het Marvel Cinematic Universe?

Eindelijk echt duidelijkheid: Maakt 'Deadpool 3' wel of geen deel uit van het Marvel Cinematic Universe?

Regisseur Shawn Levy gaf het verlossende antwoord in een podcast.

Nadat de eerste twee films door een 20th Century Fox werden gemaakt, is Deadpool nu terug bij Marvel. Maar de fans vragen zich allang af: betekent dit dan ook dat de nieuwe film onderdeel is van het MCU?

Het antwoord op die vraag is lang onduidelijk gebleven. Er was zelfs speculatie ontstaan dat Deadpool 3 zich niet in het Marvel universum zou afspelen, maar daar los van zou blijven bestaan. Nu heeft regisseur Shawn Levy (The Adam Project, Free Guy) dat echter ontkracht.

"Het maakt zeker deel uit"
In de podcast Happy Sad Confused krijgt de filmmaker zelf de vraag. Daarop reageert hij dat hij niet teveel wil zeggen (om geen spoilers weg te geven), maar dat hij toch dit kan vertellen: "[Deadpool 3] maakt zeker deel uit van het MCU. Wat een voorrecht, wat een schat aan middelen en kennis." Daar voegt hij aan toe dat het "exact de film [is] die we wilden maken."

Eerder werd al bekend dat de film niet enkel Ryan Reynolds in de hoofdrol zou hebben, maar dat ook Hugh Jackman een terugkeer zou maken: de acteur zal zijn langdurige rol als Wolverine voor de allerlaatste keer vertolken.

Deadpool en Wolverine
De twee waren al samen op de set gespot in juli, maar door de acteursstaking in Hollywood was de productie stilgevallen. Deadpool 3 staat nog steeds gepland voor release in mei: momenteel is het onzeker of dit ook zo zal blijven.



NieuwsFilm

meest populair