Famke Janssen vroeg om echte klappen van Pierce Brosnan tijdens 'James Bond'-film

Famke Janssen vroeg om echte klappen van Pierce Brosnan tijdens 'James Bond'-film

De Nederlandse actrice brak zelfs een rib maar hield dit voor zich.

Eerder deze maand kwam nog de trailer langs van Famke Janssens nieuwe film, genaamd Locked In. De 58-jarige BN'er speelt de hoofdrol in deze Netflix-film, maar gek is dit niet. Ze heeft al in heel wat grote Hollywood-producties gespeeld, maar tijdens haar bekendste blockbuster ging het toch enigszins mis.

Janssen heeft al een bijzonder indrukwekkende carrière achter de rug. Niet alleen was ze te zien in de Taken-franchise en diverse X-Men-films, ze speelde ook een belangrijke rol in de James Bond-film GoldenEye. Hierin kruipt ze in de huid van Xenia Onatopp.

Vechten
In de film gaat haar Onatopp op de vuist met Pierce Brosnans 007. Laatstgenoemde wil niet te ruig zijn en deed het tamelijk rustig aan tijdens de vechtscènes, maar daar was Janssen niet van gediend. De Nederlandse actrice dacht het er dan nep uit zou komen te zien en zei tegen Brosnan echte klappen te geven.

Zo zegt Janssen: "Op een gegeven moment moet Pierce mij tegen een muur gooien. Ik zei toen tegen hem: "Maak je geen zorgen, gooi me gewoon zo hard als je kan tegen de muur want ik wil niet te veel 'acteren'. Het ziet er dan nep uit en dat wil ik niet, dus doe het gewoon echt'."

Gewond
Zo gezegd, zo gedaan. Brosnan volgde Janssens advies op en hield zich zeker niet in, want de actrice brak zelfs een rib. Kinderachtig was ze echter allesbehalve: Janssen hield dit voor zich totdat de opnames volledig afgerond waren, aangezien ze problemen en vertraging wilde voorkomen.



Dat niet alleen. De meeste van haar eigen stunts deed Janssen zelf, waaronder de openingsscène waarin Onatopp in een Ferrari racet. De actrice kreeg dan ook behoorlijk veel lof voor haar prestatie en rol.

NieuwsFilm

meest populair