Quentin Tarantino weigert de beste en slechtste film van de afgelopen 10 jaar aan te wijzen

Quentin Tarantino weigert de beste en slechtste film van de afgelopen 10 jaar aan te wijzen

De 'Pulp Fiction'-regisseur heeft geen zin om een cheerleader te zijn.

Quentin Tarantino heeft geen zin meer om een cheerleader te zijn, hij vertikt het dan ook om recente films aan te prijzen. Hij wil geen films van de afgelopen jaren aanprijzen of bekritiseren omdat hij geen kant wil kiezen.

Tarantino is één van de meest herkenbare regisseurs van de afgelopen decennia, zijn films worden alom geprezen en slepen vele prijzen in de wacht. De regisseur neemt ook geen blad voor de mond over zijn mening over films en de status van de filmwereld.

Geen kant kiezen
Maar in een recent interview met Outstanding Screenplay laat de regisseur weten geen kant meer te willen kiezen. Hij wil geen antwoord geven op de vraag wat zijn favoriete films zijn van de afgelopen jaren.

"Ik heb genoeg films gezien maar ik wil niet meer over nieuwe films praten", vertelt Tarantino. "Ik wil geen slechte dingen zeggen over andermans films want dat voelt alsof ik iemand aanval. Maar ik heb ook geen zin meer om de sh!t van andere filmmakers aan te moedigen."

Repressief
"Regisseurs kunnen niet praten over slechte films want dat is respectloos en niet eerlijk, dus we kunnen alleen maar positief zijn. Maar ik heb geen zin om een cheerleader te zijn."



In hetzelfde interview legt Tarantino uit dat hij cinema als een soort slinger ziet die heen en weer waait tussen goede periodes en slechte periodes. Volgens Tarantino beleven we nu een slechte periode omdat films volgens hem te repressief zijn.

Laatste film
Tarantino werkt op dit moment aan zijn laatste film, The Movie Critic, die ergens in 2024 moet verschijnen. Wat collega-regisseur Martin Scorsese vindt van Tarantino's plan om met pensioen te gaan lees je hier.

NieuwsFilm

meest populair