'Parasite'-regisseur raadt je deze horrorfilm aan: "beter kan niet"

'Parasite'-regisseur raadt je deze horrorfilm aan: "beter kan niet"

Bong Joon Hu is een grote van van dé griezelfilm van 2018.

Bong Joon Hu maakt al een lange tijd films, maar in 2019 kende hij zijn grootste succes met Parasite. Hierin zitten de nodige horrorelementen, maar als je nog op zoek bent naar een echte horrorfilm dan heeft de regisseur nog een goede tip voor je.

Joon Hu wist hoge ogen te gooien met Parasite. Zijn film werd ijzersterk onthaald en scoort overal enorm sterk. Zo staat hij op IMDb bijvoorbeeld op een 8,5, wat betekent dat hij zelfs nummer 20 staat in de top 250 beste films aller tijden op de wereldberoemde filmwebsite.

Ontvangst
Parasite mocht zelfs 4 Oscars mee naar huis nemen, waaronder de meest prestigieuze, namelijk die van beste film. Hiermee is Parasite tevens de allereerste buitenlandse film die het felbegeerde gouden beeldje in deze categorie won.

Dit is echter niet het enige project waarmee Joon Hu wist te scoren. Zo werden ook Mother, Snowpiercer en Okja sterk onthaald. Ook nu zit hij niet stil en werkt hij alweer aan twee nieuwe films.

Fan
Wanneer hij eens even niet werkt kijkt hij zelf echter ook maar wat graag films. Joon Hu heeft nu een tip voor ons, al is de kans best groot dat je van de volgende horrorfilm hebt gehoord. Het gaat namelijk om Hereditary.



Deze film, van Ari Aster, kwam in 2018 uit en werd zowel door filmcritici als 'gewone bioscoopgangers' de hemel in geprezen. In de ogen van veel mensen is Hereditary een van de beste horrorfilms van de laatste 10 jaar.

Lof
Joon Hu is ook een fan. Dat is duidelijk te merken wanneer hij zich over de film uitlaat: "Deze film is echt perfect in elkaar gezet. Alles klopt. Ik zou niet eens zeggen dat dit een film is die in het horrorgenre thuishoort, dit is gewoon pure horror door en door".



Het is niet de eerste keer dat een beroemde regisseur zich lovend uitlaat over het werk van Aster. Enige tijd geleden deed Killers of the Flower Moon-regisseur Martin Scorsese dit ook al. Hierover verscheen eveneens een artikel op FilmTotaal, dat hier terug is te lezen.

Verhaal
Heriditary draait om een familie, de Grahams genaamd, en wat er met hen gebeurt als de matriarch overlijdt. De dochter begint dan langzaamaan cryptische en steeds engere geheimen over hun oorsprong te ontrafelen.

Des te meer ze ontdekken, des te meer ze proberen te ontsnappen aan het sinistere lot dat ze geërfd hebben. Interesse? Bekijk de film dan nu op Pathé Thuis of Videoland.

NieuwsFilm

meest populair