Gekraakte 'Expendables 4' spoelt miljoenenbedrag door het putje

Gekraakte 'Expendables 4' spoelt miljoenenbedrag door het putje

Een dikke honderd miljoen dollar is het verlies van de flop Expendables 4

Even geleden verscheen na jaren wachten de vierde Expendables-film in de bioscopen en helaas was die film geen succes. Na een uiterst zwakke ontvangst bleek de box office-omzet ook bijzonder mager.

Nu wordt via Box Office Mojo duidelijk dat de film uit gaat komen op een kleine $17 miljoen bioscoopomzet in de States en waarschijnlijk niet meer dan $40 miljoen wereldwijd.

Prijzig
Met alleen al een productiebudget van $100 miljoen bleek de realisatie van The Expendables 4 enorm prijzig en van de $40 miljoen bioscoopomzet zal slechts zo'n $20 miljoen terugkeren bij de investeerders.

En dan zijn er uiteraard ook nog de distributie- en promotiekosten van ongetwijfeld vele tientallen miljoenen dollars. De verwachting is dat de film een verliespost van zo'n $100 miljoen oplevert voor studio Lionsgate.

Onverwacht
Na wereldwijde opbrengsten van $274,5 miljoen, $315 miljoen en $215 miljoen voor de eerste drie delen valt een opbrengst van zo'n $40 miljoen uiteraard flink tegen. De kans is groot dat Lionsgate de franchise voorgoed met rust laat.


In de film zie je rollen van onder meer Jason Statham en Sylvester Stallone. De kans is groot dat de film van regisseur Scott Waugh snel op Netflix staat.

NieuwsFilm

meest populair