Hollywood-icoon Dustin Hoffman (86) start snel met opnames voor nieuwe film

Hollywood-icoon Dustin Hoffman (86) start snel met opnames voor nieuwe film

Peter Greenaway staat op het punt zijn volgende film, 'Lucca Mortis', op te nemen waarin niemand minder dan Dustin Hoffman de hoofdrol speelt.

Het is al een tijdje behoorlijk stil rondom acteur Dustin Hoffman. De tweemalig Oscar-winnaar heeft de afgelopen jaren wel in wat (slechtbeoordeelde) komedies meegespeeld, maar mogelijk is hij vanaf volgend jaar weer helemaal terug met een paar prachtige rollen bij toptitels van gerenommeerde filmmakers.

Eerder wisten we al dat Hoffman een rol had in Francis Ford Coppola's passieproject Megalopolis en terug zal keren als Master Shifu in Kung Fu Panda 4, maar nu is daar nog een derde zeer interessant productie bijgekomen voor de inmiddels 86-jarige acteur: Lucca Mortis.

Greenaway
Lucca Mortis wordt de nieuwe film van de Britse topregisseur Peter Greenaway (81) die wereldwijde faam verkreeg door zijn uiterst originele crimedrama The Cook, the Thief, His Wife and Her Lover met onder andere Helen Mirren en Michael Gambon (R.I.P.) in fantastische rollen in de eerste helft van hun carrières.

Voor Lucca Mortis zouden opnames volgende week moeten starten en rond medio december gedaan moeten zijn. De film volgt het leven van een oudere man (Hoffman) en zijn verleden. Greenaways films staan bekend om hun sterke visuele invloed van Renaissance- en (Vlaamse) Barok-schilderkunst, dus ook dit nieuwe werk van hem zal niet zomaar een dertien in een dozijn-drama worden.

Zes jaar zonder hit
Dustin Hoffmans laatste goedbeoordeelde film is 2017's The Meyerowitz Stories (New and Selected). Deze hilarische bitterzoete film ging in première op het Filmfestival van Cannes en gaat over een vervreemde familie die samenkomt in New York City voor een evenement ter ere van het artistieke werk van hun vader (gespeeld door Hoffman).


The Meyerowitz Stories (New and Selected) is te zien op streamingplatform Netflix, maar wanneer Lucca Mortis uitkomt is momenteel nog onduidelijk; op Cannes zou kunnen.

NieuwsFilm

meest populair