Ridley Scott over de schaal van zijn oorlogsfilm 'Napoleon': "het is zo waanzinnig"

Ridley Scott over de schaal van zijn oorlogsfilm 'Napoleon': "het is zo waanzinnig"

Regisseur Ridley Scott laat weten hoe hij zijn enorme oorlogsscènes in Napoleon heeft opgenomen.

Deze maand gaat de grootschalige oorlogsfilm Napoleon in première op het Nederlandse witte doek. De hoofdrol wordt uiteraard gespeeld door Joker-acteur Joaquin Phoenix en de regie lag in handen van Ridley Scott.

De film zou scènes bevatten met gevechten van een waanzinnige opzet met vele honderden figuranten en enorme decors. In onderstaande video hoor je meer over wat je kunt verwachten.

Dynamische oorlogsscènes
Napoleon wordt door Sony Pictures Nederland omschreven als "een spectaculaire, actierijke film over de turbulente opkomst en ondergang van de beroemde Franse keizer Napoleon Bonaparte".

De synopsis: In dit magistrale epos toont de legendarische regisseur Ridley Scott ons Napoleons onstuitbare opmars naar de macht aan de hand van diens verslavende, wispelturige relatie met Josephine, zijn enige ware liefde, en laat hij ons, door enkele van de meest dynamische oorlogsscènes ooit gefilmd, kennismaken met Napoleons geraffineerde militaire en politieke strategieën.

Groots opgezet
"Als je een oorlogsfilm doet, dan is de schaal van alles zo waanzinnig," zegt regisseur Scott in onderstaande video. Hij legt vervolgens meer uit hoe hij de enorme actiescènes heeft geschoten.


Wil je Napoleon graag zien, dan moet je nog heel even wachten. Vanaf 23 november is de film te zien in de Nederlandse bioscopen en een tijdje daarna staat de film exclusief op Apple TV+.

NieuwsFilm

meest populair