Quentin Tarantino liet blunder van deze topacteur gewoon in 'Pulp Fiction' zitten

Quentin Tarantino liet blunder van deze topacteur gewoon in 'Pulp Fiction' zitten

De woorden van de monoloog, die de bekende acteur moest opzeggen, waren zogezegd 'weggefloept'.

Voor een acteur is het vergeten van je tekst aan de orde van de dag. Volgende take, en het gaat dit keer wel goed, of de keer erna, of nog daarna. Maar Christopher Walken zal elke keer als hij Pulp Fiction ziet weer worden herinnerd aan zijn eigen blunder.

In de cultfilm heeft Walken een beroemde monoloog in de rol van Captain Koons. Hij is kort in de film te zien als onderdeel van het achtergrondverhaal van Butch Coolidge, gespeeld door Bruce Willis.

Plots vergeten
In de monoloog vertelt Walken over de avonturen van zijn vaders horloge, die hij met zijn leven heeft beschermd. Maar halverwege stopt hij plots. Niet omdat het verhaal zulke verschrikkelijke herinneringen oproep, maar omdat de acteur zijn tekst kwijt was.

Maar, zoals een goed acteur betaamt, blijft hij in zijn rol. Na een ongemakkelijk lang moment van stilte vervolgt hij zijn verhaal als gepland en wordt de monoloog succesvol afgemaakt.

Gehouden
Quentin Tarantino besloot uiteindelijk om deze take te houden, aangezien het spel van Walken erin het best is. Blijkbaar kan een moment van verstandsverbijstering dus ook een erg sterke scène opleveren.



Op ongeveer 00:58 in de video zie je het geheugen van Christopher Walken haperen op het moment dat hij "This Watch" zegt.

Kijken
Pulp Fiction kan je nu zien bij Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair