Deze steengoede parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond vermaak

Deze steengoede parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond vermaak

'Catch Me If You Can' van Steven Spielberg is een hilarische dramafilm die je moet hebben gezien.

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de dramafilm Catch Me If You Can van regisseur Steven Spielberg, die je kunt kennen van Indiana Jones en Jaws.

Catch Me If You Can
De dramafilm uit 2002 heeft een hoofdrol voor Leonardo DiCaprio. Bijrollen gingen naar onder meer Tom Hanks, Amy Adams, Jennifer Garner. De ontvangst van de film is goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (96%): "Met hulp van een sterke prestatie van Leonardo DiCaprio als de echte wonderkind-oplichter Frank Abagnale, maakt Steven Spielberg een film die stijlvol, luchtig vermakelijk en verrassend lief is."

Reacties
"Oerdegelijke Spielberg. En dat is direct ook een beetje de valkuil. Mijn tweede kijkbeurt na zo'n 15 jaar en daar wil ik het wel bij laten. Het bizarre plot leent zich natuurlijk uitstekend voor een verfilming en het begint dan ook erg boeiend. Niet in de laatste plaats door de charismatische cast. Naar het einde toe begint het wat te slepen. Wellicht had er beter een kwartiertje uit geknipt hadden kunnen worden," schreef Schram101 op Moviemeter.



Film Fan schreef op Moviemeter: "Heerlijke film en een all time high. Geweldig opgebouwd en uitstekend geacteerd. Nee, het is geen thriller, art house of wat dan ook, hij is gemaakt om te entertainen en dat kan Spielberg als geen ander. Ook hier laat DiCaprio zien dat hij een van de grootste is. Ik heb 'm inmiddels al een paar keer gezien maar blijf genieten en hoe mooi is dat."

Op Netflix
De $52 miljoen was een succes en bracht $352 miljoen op aan de BoxOffice. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.



Synopsis: De jonge Frank Abagnale wordt gezocht voor oplichting, omdat hij voor miljoenen dollars aan valse checks heeft ingewisseld. Om uit handen te blijven van de FBI vermomt hij zich op vele manieren.

NieuwsFilm

meest populair