Jessica Chastain kreeg te horen dat ze 'te lelijk' was in het begin van haar carrière

Jessica Chastain kreeg te horen dat ze 'te lelijk' was in het begin van haar carrière

De actrice vindt het dan ook vreemd dat ze nu ze bekend is wel in een keer als mooi wordt gezien.

Het komt wel vaker voor dat acteurs een rol mislopen voor een stomme reden. Een van de minst leuke dingen die je kan krijgen te horen is dat je niet 'knap' genoeg bent voor een rol. Dit gebeurde verbazingwekkend ook met Jessica Chastain.

Het is vandaag de dag lastig voor te stellen dat een filmmaker niet met Chastain zou willen samenwerken, aangezien ze een van de bekendste namen is in Hollywood. Toch was dit niet altijd het geval. In het begin had Chastain moeite om door te breken.

Probleem
Zo zei de actrice zelf al eerder dat haar carrière in het begin allesbehalve soepel verliep. Ondanks het feit dat ze meerdere audities deed, kreeg ze bijna elke keer weer hetzelfde te horen van de casting directors: misschien moet je je haren blond laten verven.

Menig casting director was van mening dat ze met haar natuurlijke rode haar niet erg ver zou komen, maar uiteindelijk bleek niks minder waar. Zo wist ze hoge ogen te gooien in Interstellar, Zero Dark Thirthy en The Eyes of Tammy Faye, waarvoor ze zelfs een Oscar won.

Kritiek
Zo zei Chastain al eerder: "Toen ik verhuisde naar Los Angeles was het echt moeilijk. Ik kreeg elke keer weer te horen van de casting directors dat ze niet wisten wat ze 'met me moesten' vanwege mijn looks. Ik ben niet blond met een mooie huidskleur, lang en slank. Ze zeiden me dat het leek alsof ik uit een ander tijdperk kwam".



Hoewel Chastain nu wordt gezien als een van de knapste vrouwen in Hollywood, is de actrice haar moeizame begin niet vergeten. Zo had ze zelf al eerder de nodige kritiek op de filmwereld, aangezien zij pas werd gezien als aantrekkelijk toen ze echt bekend werd.

Meer
Chastain is echter niet het enige filmtalent dat geen rollen wist te bemachtigen aangezien ze 'te lelijk' was. Niemand minder dan Hollywood-hunk Henry Cavill was 'te zwaar' voor deze rol en Ryan Gosling heeft een soortgelijk verhaal te vertellen.

NieuwsFilm

meest populair