Ryan Gosling was 'te lelijk' voor deze blockbuster en moest vertrekken

Ryan Gosling was 'te lelijk' voor deze blockbuster en moest vertrekken

De acteur werd behoorlijk zwaar voor 'The Lovely Bones' maar dit pakte niet zo uit als gedacht...

Vorige week kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Henry Cavill, die 'te lelijk' was voor een iconische rol. Vreemd zou je zeggen, want vandaag de dag wordt de voormalige Man of Steel-acteur gezien als een van de knapste mannen in Hollywood. Ryan Gosling kent een soortgelijk verhaal.

Net zoals Cavill is Gosling behoorlijk geliefd. Hij heeft de rollen voor het oprapen en is in het ene na het andere succes te zien. Toch was het niet altijd even makkelijk voor Gosling, al kreeg hij zijn grootste klap toch wel te verduren in 2009.

Grote kans
Dat was namelijk het jaar dat Peter Jackson, voornamelijk bekend van de The Lord of the Rings-trilogie, zijn nieuwe film uitbracht, genaamd The Lovely Bones. Gosling wist een van de hoofdrollen te bemachtigen.

Het verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek, gaat over Susie Salmon, die op 14-jarige leeftijd wordt verkracht en vermoord. Vanuit de hemel ziet zij hoe haar familie omgaat met het tragische verlies. Haar vader, Jack, probeert de moordenaar van zijn dochter op te sporen. Dit was de rol die Gosling normaal gesproken zou komen te spelen.

Bijkomen
Gosling dacht dat het een goed idee was om flink bij te komen voor de rol en woog maar liefst bijna 100 kilo. Waarom hij dacht dat dit een goed idee was is onbekend, maar Jackson was hier geen fan van (al maakte hij de acteur wel niet met de grond gelijk zoals hij dat deed met Jake Gyllenhaal...)



Gosling was ongeveer 30 kilo bijgekomen voor de rol, maar de acteur zegt zelf dat hij vertrok voor een andere reden. Destijds was hij 26 terwijl Jack Salmon achter in de dertig is. Gosling vond het dus beter om op te stappen, waardoor hij, zoals hij het zelf zei, 'dik en werkeloos' was. De rol ging vervolgens naar Mark Wahlberg.

Grote doorbraak
Dit was zonde voor de acteur. The Notebook was eens iets anders voor Gosling, die bijna altijd alleen maar werd gevraagd voor romantische komedies of dramafilms. Hij wilde wel eens iets anders proberen en in 2011 was het zo ver.



Hij was toen te zien in de ijzersterke Drive. Sindsdien speelt hij in allerlei verschillende films. Zo wist hij wederom hoge ogen te gooien in o.a. The Place Beyond the Pines, The Big Short, La La Land en recentelijk weer met Barbie.

NieuwsFilm

meest populair