Netflix Originals: dit is een van de beste dramafilms van Netflix zelf

Netflix Originals: dit is een van de beste dramafilms van Netflix zelf

Deze parel op Netflix kwam op een ongunstig moment uit, maar is de moeite zeker waard.

Netflix heeft inmiddels een groot aantal eigen filmproducties uitgebracht. Hieronder lees je over één van de beste dramafilms op de streamingdienst: Nobody Knows I'm Here.

Onlangs hebben we de internationale Netflix Originals Photocopier en Night in Paradise in het zonnetje gezet. Deze films waren van Aziatische bodem, Nobody Knows I'm Here van regisseur Gaspar Antillo is afkomstig van een ander continent. Het is namelijk de eerste Chileense productie van Netflix.

Verhaal
Memo (Jorge Garcia) woont samen met zijn oom Braulio (Luis Gnecco) op een afgelegen Chileense schapenboerderij en verbergt een prachtige zangstem voor de buitenwereld. Hij is een kluizenaar met een glitterende flair die wordt geplaagd door de traumatische herinneringen uit zijn verleden.

Hij spreekt heel weinig, wat de interesse wekt van een plaatselijke jonge vrouw genaamd Marta. Na verloop van tijd worden ze vrienden, en Memo onthult haar zijn grootste geheim: dat hij vroeger beroemd was als zanger.

Ongunstig
De titel Nobody Knows I'm Here past niet alleen perfect bij de inhoud van de film, maar helaas ook bij de daadwerkelijk bekendheid van de film. Nobody Knows I'm Here zou namelijk in eerste instantie in première gaan bij het Tribeca Film Festival, maar het festival werd uitgesteld wegens het coronavirus.


De film kwam vervolgens wel gewoon in juni 2020 uit op Netflix. Zoals we inmiddels wel weten, was er geen slechtere tijd om een film uit te brengen in deze periode. Bioscopen waren gesloten en filmfestivals werden allemaal uitgesteld.

Ontvangst
De film werd zeer sterk ontvangen door critici. Op Rotten Tomatoes staat Nobody Knows I'm Here op een score van 76% onder critici en het publiek. De film werd geprezen voor de structuur van het verhaal en het acteerwerk van hoofdrolspeler Jorge Garcia.


Jessica Kiang van Variety had het volgende te zeggen over de film: "Tegengestelde impulsen - zoet en sinister - dreigen soms de film uit elkaar te halen, maar Garcia's optreden brengt de twee helften altijd weer bij elkaar."

NieuwsFilm

meest populair