Lisa Marie Presley vindt dat Elvis overkomt als "manipulatief en roofdier" in 'Priscilla'

Lisa Marie Presley vindt dat Elvis overkomt als "manipulatief en roofdier" in 'Priscilla'

De dochter is niet tevreden met hoe haar vader Elvis wordt neergezet in de film 'Priscilla'.

Met de nieuwe A24-film Priscilla krijgt een keer niet de grote (rock)ster alle aandacht. Dit keer zien we vanuit het perspectief van Elvis' ex-vrouw hoe het huwelijk tussen haar en de King of Rock and Roll ontvouwde. Alleen was dit niet het rooskleurige plaatje dat hun dochter Lisa Marie Presley hoopte te zien.

Lisa Marie Presley kon zich totaal niet vinden in het scenario voor de film Priscilla. De dochter van de immens populaire artiest, las het script voordat ze zelf overleed op 54-jarige leeftijd. Ze uitte haar zorgen over hoe haar vader in Priscilla wordt neergezet.

Wraakzuchtige en manipulatieve Elvis
Lisa Marie stelt dat we vooral het perspectief van haar moeder zien: "Mijn vader komt alleen over als een roofdier en manipulatief. Als zijn dochter lees ik dit en zie ik niets van mijn vader in dit personage. Ik lees dit en zie jouw (Priscilla's) schokkend wraakzuchtige en minachtend perspectief, en ik begrijp niet waarom?"

De film van Sofia Coppola (Lost in Translation) is gebaseerd op de memoires uit 1985 getiteld Elvis and Me: The True Story of Love Between Priscilla Presley and the King of Rock N' Roll, geschreven door Priscilla. Eerder maakte Lisa Marie duidelijk dat ze de film niet zou steunen als die zou worden uitgebracht.

Positieve film ontvangst
Priscilla is vanaf 4 januari in de Nederlandse bioscopen te zien en belooft een diepgaand en fascinerend portret te bieden van de relatie tussen Priscilla Presley en Elvis. De film is goed ontvangen en scoort een dikke 90% op Rotten Tomatoes. Bekijk hieronder de trailer:



NieuwsFilm

meest populair