Hollywood is "doodsbang" om deze populaire manga te verfilmen

Hollywood is "doodsbang" om deze populaire manga te verfilmen

'Akira' is een van de populairste titels maar een verfilming zal er niet snel van komen.

Mangaverfilmingen kunnen grote successen zijn en scoren alsmaar beter en beter. Toch schijnt het dat Hollywood bang is om een van de geliefdste manga-verhalen te verfilmen. Het gaat hier om Akira.

Katsuhiro Otomo schreef maar liefst 6 manga boeken over Akira, dus er is meer dan genoeg om mee te werken. In 1988 kwam er dan ook een animatiefilm, maar ondanks het feit dat er al lange tijd wordt gesproken van een live-action remake is er nog geen echt concreet nieuws.

Geruchten
Zo hebben we wel al behoorlijk wat namen voorbij zien komen van regisseurs die geïnteresseerd zouden zijn, zoals o.a. Taika Waititi (Thor: Ragnarok), Justin Lin (Fast Five) en David Sandberg (Shazam!) om er maar een paar te noemen. Het leek er eindelijk van te komen toen Albert Hughes, bekend van The Book of Eli, voor het project tekende.

Nog niet zo heel lang geleden was Hughes te gast tijdens de bekende Happy Sad Confused podcast, waarin hij zich erover uitlaat: "Het begon allemaal goed. Er was al 9 miljoen dollar in het project gestoken en ik had zelf ook nog eens zo'n 3 miljoen dollar geïnvesteerd. Er werd dus echt serieus werk van gemaakt".

Toch niet
Hughes vervolgt: "Toch kreeg ik al snel door dat de studio te bang was om de film te maken. Na 'The Book of Eli' vertelde Warner Bros. mij dat ik mijn volgende project mocht uitkiezen. Ik ging voor 'Akira' en gedurende een klein jaar werkte ik hieraan. Toen kwamen ze in een keer met excuusjes".



"Zo begonnen met whitewashing dingetjes zoals: 'Gaan we voor Aziatische acteurs of witte acteurs?' Ik wilde me daar niet mee bemoeien. Ik vind het originele verhaal perfect en wilde het ook gewoon zo maken". Helaas kwam het er niet van en lijkt het ook niet snel meer te gebeuren.

NieuwsFilm

meest populair