Robert Downey Jr. was niet de best betaalde acteur in 'Iron Man'

Robert Downey Jr. was niet de best betaalde acteur in 'Iron Man'

De hoofdrolspeler kreeg een flinke smak geld, maar toch kreeg iemand anders bijna het dubbele.

Robert Downey Jr. was jarenlang hét gezicht van het MCU. De acteur was te zien als de geliefde Tony Stark/Iron. Grappig genoeg was hij niet de best betaalde acteur van de eerste Iron Man-film.

Downey Jr. schijnt alleen al voor al zijn optredens in het MCU al zo'n 435 miljoen dollar ontvangen te hebben, maar dit was enkel en alleen voor zijn acteerprestaties. Voor zijn eerste film, Iron Man in 2008, kreeg hij 'slechts' 2,5 miljoen dollar en dus minder dan Terrence Howard.

Salarisstrookje
Howard, o.a. bekend van Crash en Prisoners, is in de Marvel-film te zien als Colonel James Rhodes, ook wel bekend als Rhodey. Hij kreeg maar liefst 4,5 miljoen dollar voor zijn rol in de blockbuster, maar toch besloot hij niet terug te keren voor een vervolg.

Naar verluidt kreeg Howard nog 'maar' 1 miljoen dollar voor de sequel en dit was in zijn ogen niet genoeg. De acteur werd vervolgens vervangen door Don Cheadle, die niet alleen het stokje overnam maar later ook nog eens superheld War Machine werd.

Deal
Cheadle deed het voor de 1 miljoen dollar, maar kreeg met elke film meer betaald. Het schijnt dan ook dat hij voor zijn laatste optredens in het Avengers-tweeluik Infinity War en Endgame ongeveer 7 miljoen dollar per film kreeg.



NieuwsFilm

meest populair