Keanu Reeves greep naast de iconische rol in de misdaadklassieker 'Léon: The Professional'

Keanu Reeves greep naast de iconische rol in de misdaadklassieker 'Léon: The Professional'

Waarom regisseur Luc Besson, Reeves niet aannam voor de rol van Leon.

De klassieker Léon: The Professional uit 1994 is onder andere bekend vanwege het feit dat het de debuutfilm is voor actrice Natalie Portman. Naast deze superster wordt er ook een geweldige prestatie verricht door Jean Reno die huurmoordenaar Leon speelt. Het is daarom misschien vreemd om te horen dat iemand anders bijna Leon speelde.

We hebben het in dit geval over Keanu Reeves, bekend van onder andere The Matrix, John Wick en de Bill & Ted-films. Reeves was erg positief over de rol van Leon en had de rol graag gespeeld. Dit ging echter niet door dankzij een vooroordeel van regisseur Luc Besson.

Vooroordeel
Behalve Reeves waren er nog meer acteurs die interesse hadden om de hoofdrol te spelen. Onder deze acteurs vallen Mel Gibson en Robert De Niro. Besson, die ook het scenario had geschreven, had echter geen interesse in deze grote Hollywoodsterren. De rol was geschreven voor Reno, en Reno alleen.

De reden dat de rol altijd voor Reno was bestemd heeft een simpel antwoord. Leon moest een Fransman zijn en Reno is Frans. In plaats van een acteur nemen die vervolgens een Frans accent moest nadoen, was het volgens Besson beter om een echte Fransman te kiezen voor de rol.


Met hoe populair Léon: The Professional is, is het niet moeilijk in te beelden hoe de film Reeves zijn carrière een dikke boost had kunnen geven. Toch is het niet slecht afgelopen voor Reeves. Met zijn rol in The Matrix en John Wick is hij momenteel een van de populairste acteurs ter wereld.

NieuwsFilm

meest populair