Frans drama 'Une nuit' snel te zien in de Nederlandse bioscopen

Frans drama 'Une nuit' snel te zien in de Nederlandse bioscopen

Een lange nachtelijke wandeling door een broeierig Parijs vol ontwapenende gesprekken tussen twee mensen die duidelijk voor elkaar gemaakt zijn, maar door omstandigheden niet samen kunnen zijn.

Acteur Alex Lutz is ondertussen een bekende kop in Frankrijk. Een kleine tien jaar is hij daarnaast ook achter de camera te vinden. Na twee bioscoop- en een televisiefilm is hij nu terug bij ons in de zalen met het romantische drama Une nuit.

Net als bij zijn eerdere eigen projecten nam Lutz zowel de regie als één van de hoofdrollen voor zijn rekening. Ook schreef hij mee aan het scenario.

Synopsis
In de bomvolle Parijse metro krijgen een onbekende man en een vrouw ruzie om niks. Ondanks hun afkeer van elkaar lijkt er toch een vonk over te slaan, want niet lang daarna duiken ze samen een fotohokje in voor een spontane, en ietwat onhandige, vrijpartij.

Eenmaal bovengronds zeggen ze elkaar gedag. Of toch maar niet? Wat volgt is een lange nachtelijke wandeling door een broeierig Parijs vol ontwapenende gesprekken tussen twee mensen die duidelijk voor elkaar gemaakt zijn, maar door omstandigheden niet samen kunnen zijn.

Realtime romantiek
In de trailer zien we dat dit een grappige, geestige en gevoelige film gaat worden die qua concept erg doet denken aan Richard Linklaters Before-trilogie met Julie Delpy en Ethan Hawke.


Une nuit is vanaf 9 november in de bioscopen te zien.

NieuwsFilm

meest populair