Une Nuit

Une Nuit (2023)

Anderhalf uur dwalen door een nachtelijk Parijs voelt met deze hoofdpersonen als een lange nacht.
play

5,4 details

  • 91 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Frankrijk
91 Min Frankrijk

In de bomvolle Parijse metro krijgen een onbekende man en een vrouw ruzie om niks. Ondanks hun afkeer van elkaar lijkt er toch een vonk over te slaan,want niet lang daarna duiken ze samen een pasfotohokje in voor een spontane, en ietwat onhandige vrijpartij. Eenmaal bovengronds zeggen ze elkaar gedag. Of toch maar niet? Wat volgt is een lange nachtelijke wandeling door een broeierig Parijs vol ontwapenende gesprekken tussen twee mensen die duidelijk voor elkaar gemaakt zijn, maar door omstandigheden niet samen kunnen zijn.

Alt titel
Strangers by Night
Regie
Alex Lutz
Cast
Karin Viard, Jérôme Pouly, Nicole Calfan, Alex Lutz, Ludivine de Chastenet, Assane Timbo, Noémie De Lattre, Kenza Fortas, Marco Luraschi, Fanny Gutking, Véronique Berthoud, Nadyne Capelli, Naomi Grand, Iris Proy, Raphaël Cohen, Sacha Cohen, Lulja Comar.
Release
05.07.2023
Release NL
09.11.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Alex Lutz | Scenario: Hadrien Bichet, Alex Lutz, Karin Viard | Cast: Karin Viard (Nathalie), Alex Lutz (Aymeric), Noémie De Lattre (Jolène), Jérôme Pouly (Alain), Ludivine de Chastenet (Françoise), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2023

De opening van Une Nuit toont hoe verschillende individuen zich in een Parijs' metrostation een weg naar een perron banen. Uiteindelijk blijven we hangen bij Nathalie, die in een bomvolle metro tegen Aymeric botst, waarna een kinderachtige ruzie tussen de twee ontsteekt. De openingsshots voelen achteraf als een crue grap; de film had over elk van de andere in beeld gebrachte mensen kunnen gaan, maar de resterende anderhalf uur moeten we het doen met dit vermoeiende tweetal.

Iedereen die weleens met het openbaar vervoer reist, heeft dergelijk gekibbel om niets ongetwijfeld ooit eens aanschouwd. De meewarige blikken van de andere reizigers spreken dan ook boekdelen. Wellicht zijn dergelijke situaties onvermijdelijk wanneer je mensen na een lange dag in te grote getalen bij elkaar zet. Maar nee, kennelijk moet het geruzie tussen Aymeric en Nathalie blijk geven van aantrekkingskracht, getuige de abrupte overgang naar seks in een fotohokje. De lusten waren blijkbaar zo groot dat ze daar niet eens mee konden wachten tot ze op een minder publieke plek waren.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Une Nuit Nieuwsberichten