Peter Jackson maakte een wel heel vreemde Orc voor 'The Lord of the Rings'

Peter Jackson maakte een wel heel vreemde Orc voor 'The Lord of the Rings'

Hoofdrolspeler Elijah Wood zegt dat Harvey Weinstein het model was.

Peter Jackson wist hoge ogen te gooien met zijn The Lord of the Rings-trilogie. In de films nemen Aragorn, Gandalf en de rest het op tegen heel wat vijanden, waaronder Orcs. Eentje is wel erg speciaal.

Jackson heeft namelijk een Orc gemaakt die op Harvey Weinstein lijkt en de voormalige producent voorstelt. De reden hiervoor is dat de regisseur het vaker aan de stok kreeg met Weinstein en dit zijn manier was om enigszins wraak te nemen.

Reactie
Elijah Wood, te zien in de reeks als Frodo Baggins, deelde dit nieuws tijdens een interview. Zo zegt de acteur: "Het is een grappig verhaal. Er waren meerdere Orc-maskers gemaakt. Eentje hiervan leek echt enorm veel op Harvey Weinstein".

"Het was Peters manier om te zeggen 'f*ck you'. Ik denk dat we dit nieuws nu wel met de wereld kunnen delen. Hij werd gearresteerd en zit nu in de gevangenis. Ik zeg ook f*ck him".

Meer
Weinstein en Jackson konden het niet bepaald goed vinden. De regisseur wilde op z'n minst twee films maken, maar de producent wilde alle drie de boeken in een enkele film stoppen. Weinstein dreigde ook Jackson te ontslaan als hij niet zou luisteren.



Uiteindelijk ging Weinstein akkoord met 2 films, maar wel voor een gezamenlijk budget van 75 miljoen dollar. Ook dit zag Jackson niet zitten, waardoor de regisseur zelf op zoek ging naar andere producenten. Dit schoot Weinstein eveneens in het verkeerde keelgat, maar gelukkig trok Jackson uiteindelijk toch aan het langste eind.

NieuwsFilm

meest populair