De gruwelijkste tovenaar in 'Harry Potter' is niet Voldemort maar deze onbekende schurk

De gruwelijkste tovenaar in 'Harry Potter' is niet Voldemort maar deze onbekende schurk

Als je mensen martelt en ze in Dementors verandert ben je behoorlijk ziek in het hoofd.

In de Harry Potter-wereld zitten er heel wat schurken, al is de voornaamste slechterik toch wel zonder enige twijfel Voldemort. Toch zit er in de 'Wizarding World' misschien nog wel een tovenaar die nog gruwelijk was, al is deze niet zo heel erg bekend.

Harry Potter en co. moeten het opnemen tegen de nodige slechteriken. Voldemort is zijn grootste vijand, maar ook kwaadaardige tovenaars en heksen als Lucius Malfoy, Dolores Umbridge en Bellatrix Lestrange maakt hem het leven lastig.

Dementors
Toch is Harry niet bang voor deze schurken en durft hij de confrontatie met de bovenstaande slechteriken zeker aan. Er is echter wel een ander duister wezen waar Harry wel als de dood voor is en dat zijn de Dementors.

Gek is dit niet. De Dementors zijn misschien wel de engste en ergste wezens in de Harry Potter-wereld. Ze hebben geen ogen of oren en gaan gekleed in lange zwarte mantels. Hun handen zijn grijsachtig, slijmerig en overdekt met zweren.

Oorsprong
Dat niet alleen. De Dementors zuigen alle geluk uit hun omgeving op en de mensen die in hun buurt komen, kunnen zich alleen nog maar het ergste wat ze ooit hebben meegemaakt herinneren. Zelfs Dreuzels voelen hun aanwezigheid, ook al kunnen ze de Dementors niet zien.



De grote vraag is nu, waar komen de Dementors eigenlijk vandaan? Een tovenaar, genaamd Ekrizdis, schijnt voor hun creatie verantwoordelijk te zijn. Deze duistere tovenaar kwam uit het oude Griekenland, reisde de wereld rond voordat hij zich besloot te vestigen op een onbewoond eiland in de Noordzee.

Hel
Met verschillende spreuken zorgde Ekrizdis ervoor dat het eiland verdween en hij nooit gevonden zou worden. Vervolgens kon hij zijn gang gaan om allerlei duistere spreuken uit te proberen. Zijn 'proefkonijnen' waren vissers en matrozen, die hij naar zijn eiland lokte om ze vervolgens te martelen.



Ekrizdis maakte vervolgens de Dementors. Het was pas na zijn dood dat de Wizarding World achter het bestaan van het eiland kwam, maar het Ministry of Magic was zo gechoqueerd van alle taferelen die ze aantroffen op het eiland dat ze besloten het eiland verborgen te houden.

Gevangenis
Mensen die wel het eiland bezochten kwamen vaak getraumatiseerd terug. Vele jaren werd er niks met het eiland gedaan, totdat het kasteel van Ekrizdis omgebouwd werd tot de beruchte gevangenis Azkaban.

NieuwsFilm

meest populair