Zeer goed nieuws voor nieuwe 'Chronicles of Narnia'-film van Netflix

Zeer goed nieuws voor nieuwe 'Chronicles of Narnia'-film van Netflix

Greta Gerwig gaat twee nieuwe films in de franchise maken voor de bekendste streamingdienst.

Netflix-baas Scott Stuber heeft laten weten dat Barbie-regisseur Greta Gerwigs twee nieuwe Chronicles of Narnia-films naar alle waarschijnlijkheid in 2024 zullen worden gefilmd.

Tijdens een gesprek met Collider zei Stuber er het volgende over:

"Nou, ik denk dat mensen al weten dat we Greta Gerwigs Narnia-films snel willen maken, en dat zal waarschijnlijk volgend jaar zijn."

Enorme deal
Afgelopen juli kwam het nieuws naar buiten dat Gerwig een deal had gesloten met Netflix, die inhoudt dat ze de scenario's en regie van twee Narnia-films voor haar rekening zal nemen. Het is nog onduidelijk welke boeken verfilmd zullen worden.

Tevens is het nog onduidelijk of het een voortzetting betreft van de drie films die tussen 2005 en 2010 verschenen, of dat het een verfilming betreft van nog niet verfilmde delen als The Magician's Nephew en The Silver Chair.



Wat wordt het?
Netflix nam in 2018 de franchise over en kondigde toen al aan dat ze samen met The C.S. Lewis Company zouden werken aan een meerjarig plan om series en films gebaseerd op de boeken te maken.

Een jaar later werd Coco-scenarist Matthew Alrich ingehuurd om alle ontwikkelingen rondom Narnia onder zijn hoede te nemen.



Megasucces
Van de Narnia-boeken zijn wereldwijd meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht. Ze zijn vertaald in zeker 47 talen.

NieuwsFilm

meest populair