Extra ademruimte voor wachtwoord-delers Disney+: voorlopig geen boze schoonmoeders

Extra ademruimte voor wachtwoord-delers Disney+: voorlopig geen boze schoonmoeders

Bob Iger zal nog zeker komen met maatregelen maar wel later dan gedacht.

Begin dit jaar kregen we nog te horen dat Disney+ de 'wachtwoorddelers' flink zou gaan aanpakken. De streaminggigant liet toen weten dat ze van plan waren om ervoor te zorgen dat accounts niet meer gedeeld kunnen worden, maar dit zal toch langer duren dan gedacht.

De verwachting was namelijk dat de streamingdienst snel nieuwe regels zou implementeren om dit te kunnen voorkomen, maar dat blijkt niet het geval te zijn. Het zal er wel van komen, maar wel pas in 2025.

Reactie
Niemand minder dan de grote Disney-baas Bob Iger liet zich erover uit: "We hebben de nodige mogelijkheden om onze streamingdienst te verbeteren en hier horen strengere regels in verband met het delen van wachtwoorden ook bij".

"We hebben wel tijd nodig om dit te kunnen implementeren. We hebben het er dan misschien wel al vaker over gehad, het zal niet voor 2025 in werking gaan".

Apart
Ergens is het wel merkwaardig dat 'Het Huis van de Muis' zo lang zou willen wachten. Iger kwam eerder dit jaar ietwat 'opschepperig' over, toen hij zei dat Disney+ al over de technologie beschikte om de wachtwoorddelers snel en hard aan te pakken.



Volgens Iger is het wel van groot belang. Zo vervolgt hij: "Als we ervoor zorgen dat je niet meer je wachtwoord kan delen, zullen we meer abonnees krijgen. Als gevolg hiervan kunnen wij weer betere content aanbieden. Het is dan ook een prioriteit om Disney+ door te kunnen laten groeien".

NieuwsFilm

meest populair