Zo gaat Netflix voorkomen dat jij je wachtwoord deelt met anderen

Zo gaat Netflix voorkomen dat jij je wachtwoord deelt met anderen

De streamingdienst gaat hard optreden.

Eind vorige maand kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal i.v.m. Netflix. De streaminggigant denk abonnees te gaan verliezen, nu dat ze een strenger beleid gaan voeren. Wat houdt dit precies in?

De streamingdienst komt nu weer nieuwe details. Netflix wil namelijk strenger gaan controleren op het delen van wachtwoorden. Dit betekent dat gebruikers die hun login delen met andere mensen (buiten hun huishouden) meer zullen gaan moeten betalen.

Aanpak
Netflix is van plan de 'wachtwoord-delers' flink aan te pakken, o.a. door een toeslag van een paar euro per maand te vragen. Nu zegt de streamingdienst wat ze precies van plan zijn. Netflix zal nu de mogelijkheid hebben om apparaten die op andere locaties worden gedetecteerd kunnen blokkeren.

Dit betekent dat de streamingdienst de mogelijkheid heeft om te kijken naar IP-adressen, apparaat-ID's en account-activiteit, om vervolgens te bepalen of een apparaat dat bij een bepaald account is aangemeld zich op de 'hoofdlocatie' bevindt.

Vakantie
Mocht je langere tijd op vakantie gaan en toch gewoon willen genieten van de nodige Netflix-films en series, geen zorgen. Tijdens het reizen zouden gebruikers op hun 'primaire' apparaat gewoon kunnen blijven kijken.

Gebruikers moeten wel minimaal eens per 31 dagen verbinding maken met het wifi-netwerk vanaf hun 'hoofdlocatie'. Doen ze dat niet, dan moeten ze het apparaat waarop ze willen kijken opnieuw verifiëren.

Wanneer
De invoering van dit nieuwe beleid wordt binnenkort uitgeprobeerd in verschillende landen. Enkele maanden later, ergens in de loop van het jaar, moet het wereldwijd van kracht zijn.

In vijf Latijns-Amerikaanse landen is die toeslag vorig jaar al ingevoerd. Daar kost het 3 dollar extra per maand. Netflix heeft de prijzen in andere landen nog niet bekendgemaakt. Meer nieuws zal ongetwijfeld snel volgen.

Aanbod
Doe je aan het delen van je wachtwoord en weet je daarom niet zeker of je wel of niet bij Netflix wil blijven? Kijk misschien dan nog eens even naar de onderstaande trailer, waarin in het duidelijk wordt dat er in 2023 veel moois op de streaminggigant verschijnt.



NieuwsFilm

meest populair