Je gelooft nooit hoe de 'Spider-Man'-film van James Cameron eruit had gezien

Je gelooft nooit hoe de 'Spider-Man'-film van James Cameron eruit had gezien

James Cameron had een unieke visie voor Spider-Man en had zijn idee al flink uitgewerkt.

Het spreekt voor zich dat niet elke film daadwerkelijk van de grond komt en op het witte doek verschijnt. Vaak vergeet men deze geschrapte projecten gewoon, maar er zijn er ook een paar die de koers van de filmgeschiedenis hadden kunnen veranderen. Dit is het geval met de Spider-Man-film van legendarische regisseur James Cameron.

Camerons versie van Spider-Man zag er heel anders uit dan we tegenwoordig gewend zijn. Seks, grof taalgebruik en geweld zijn voorbeelden van elementen die Cameron wilde verwerken in het verhaal van Peter Parker.

Verhaal
Veel delen ervan voelen hetzelfde: Peter Parker, een onhandige middelbare scholier die bij tante May en oom Ben woont, is verliefd op Mary Jane Watson. Ben wordt vermoord door een overvaller, maar daar begint het verhaal uiteen te lopen. De politie neemt Peter in hechtenis voor de moord op Ben. Een lokale tv-verslaggever, J. Jonah Jameson (er is geen Daily Bugle), begint te verklaren dat Spider-Man een bedreiging is.

Camerons verhaal zou gaan over Electro en Sandman die Parker proberen te rekruteren voor een criminele organisatie voor superkrachtige schurken. Parker verzet zich en verslaat uiteindelijk de twee bovenop het World Trade Center.

Cast
De acteurs die Cameron op het oog had voor de film zijn misschien wel het schokkendst aan zijn versie. Hij vond Leonardo DiCaprio de perfecte Peter Parker en had meerdere gesprekken met de acteur over de rol.


Voor de schurken had Cameron ook een paar sterke namen op het oog. Hij wilde Michael Biehn als Sandman, Lance Henriksen als Electro en niemand minder dan Arnold Schwarzenegger als Doctor Octopus.

Door de mand
Uiteindelijk zorgden juridische problemen ervoor dat het project in duigen viel en uiteindelijk kwamen de filmrechten bij Sony Pictures terecht. Dit leidde tot de Spider-Man-films van Sam Raimi met Tobey Maguire in de hoofdrol.


Er werden veel elementen uit Camerons scripts gebruikt in de eerste Spider-Man-film. Zo was Maguire Camerons tweede keus voor de rol van Spider-Man en kwam het idee van de organische webshooters ook van Cameron.

NieuwsFilm

meest populair