De droom van Christopher Nolan werd verwoest door Martin Scorsese: "Het greep me enorm aan"

De droom van Christopher Nolan werd verwoest door Martin Scorsese: "Het greep me enorm aan"

De regisseur had grootse plannen, maar die werden nooit werkelijkheid!

Christopher Nolan heeft zijn eigen manier van werken en dat heeft hem tot dusver veel succes opgeleverd. Toch werd een grote droom van de regisseur verwoest door collega Martin Scorsese: "Emotioneel."

We kennen Christopher Nolan van zijn talloze meesterwerken zoals Inception of Interstellar. Die films waren niet voor niets een groot succes, want de regisseur was zelf enorm betrokken bij het schrijfproces.

Howard Hughes
Nolan schrijft zijn scripts dus graag het liefst zelf. Er is echter een film waar hij een scenario voor schreef, maar die nooit van de grond is gekomen.

Jaren geleden schreef de regisseur namelijk een film over Howard Hughes. Het zou een biopic moeten worden over de legendarische piloot en Nolan had zelfs Jim Carrey in gedachten voor de hoofdrol.

The Aviator
Maar wie de filmwereld een klein beetje kent, weet dat Martin Scorsese ook een Hughes-biopic heeft gemaakt: The Aviator. De ontwikkeling van deze film ging een stuk sneller en won het dus van die van Nolan.



"Het greep me enorm aan om niet iets te kunnen maken waar ik dat allemaal in had gestopt", bekende Nolan volgens Variety tegenover Leonardo DiCaprio (de hoofdrol in The Aviator) tijdens het filmen van Inception.

NieuwsFilm

meest populair