'BBC Earth België': schitterende en razend populaire natuurdocu 'Onze Natuur' nu in de bios

'BBC Earth België': schitterende en razend populaire natuurdocu 'Onze Natuur' nu in de bios

Prachtige verhalen over bekende en minder bekende dieren die mensen verbazen en hun liefde en respect voor onze natuur vergroten.

Vaak moeten we voor het bekijken van prachtige natuurdocumentaires overschakelen naar de BBC. Toch verschenen er de afgelopen tien jaar drie geweldige Nederlandse wildfilms, waaronder het razend populaire De Nieuwe Wildernis. Nu komen onze zuiderburen met werk van eigen bodem.

Op 21 september ging in België Onze Natuur in première waar de documentaire meer dan 300.000 bezoekers trok.

Thematiek
België is een land waar er geen plaats meer lijkt te zijn voor wilde natuur. Toch is die wilde natuur er wel degelijk: veranderend, zich aanpassend aan het klimaat binnen de beperkte ruimte naast de mens. Het zijn vindingrijke dieren, de alleseters, de aanpassers en de vechters, de rebellen wiens wil om te overleven wint. Wie aan winnaars denkt denkt ook aan verliezers en er zijn wel degelijk dieren die het misschien in de toekomst niet meer zullen halen.

Onze wereld is aan het veranderen: exotische soorten nemen vijvers over, anderen passen hun dieet aan, gedrag verandert naarmate de wereld om hen heen verandert. En dat wekt verwondering. In een mozaïek van verhalen over het overleven, krijgt de kijker een beeld van de natuur die leeft rondom, onder of juist bewust verscholen voor het meest dominante dier van allemaal: de mens. Survival of the ?ttest, in zijn mooiste, gruwelijkste en meest fascinerende wijze.

Trots
In de trailer zien we dat deze film ons een vergrootglas voorhoudt en ons doet realiseren dat we om de natuur opnieuw te waarderen niet altijd per se naar Yellowstone hoeven te gaan of de Big 5 moeten zien; onze 'eigen' landschappen met al haar flora en fauna zijn ook nog steeds fantastisch.


Onze Natuur is vanaf 9 november te zien in de bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair