Onze Natuur, het Wilde België
Onze zuiderburen hopen het succes van Nederlandse natuurfilms zoals De Nieuwe Wildernis te kunnen kopiëren.
play

7,4 details

  • 86 Min
  • Documentaire
  • België
86 Min België

België is een land waar er geen plaats meer lijkt te zijn voor wilde natuur. Een plek op aarde, die tot een van de meest dichtbevolkte regio's behoort waarbinnen een groot deel ook nog is verhard en geasfalteerd. Een gebied dat soms kampt met droogte en dan weer het water niet aankan dat uit de lucht komt vallen. En toch is die wilde natuur er wel degelijk: veranderend, zich aanpassend aan het klimaat binnen de beperkte ruimte naast de mens. Het zijn dieren, die tegen alle verwachtingen in overleven...

Regie
Dick Harrewijn
Pim Niesten
Maria Lise Van Lente
Cast
Matteo Simoni.
Release
21.09.2022
Release NL
09.11.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Dick Harrewijn, Pim Niesten en Maria Lise Van Lente | Speelduur: 86 minuten | Jaar: 2022

Het traditionele beeld van de natuurdocumentaire is een inkijkje in de flora en fauna van verre oorden. Een olifant op de Afrikaanse savanne, een kolonie keizerpinguïns op de Zuidpool of pandaberen in de bamboebossen van China spreken nou eenmaal meer tot de verbeelding dan een simpele huismus. Dat dichter bij huis ook een boel moois en interessants te spotten valt, bewees het onvolprezen De Nieuwe Wildernis wel, dat de Oostvaarderplassen aandeed.

Docu's over leven in de stad, waterrijke gebieden en het onderaardse volgden. Net als bij vakantie in eigen land doemde de vraag van de makers op waarom we ver weg moeten gaan, terwijl er nog zo veel bij ons in de buurt te zien en te ontdekken valt. Ook onze zuiderburen hebben het licht gezien. In Onze Natuur, het Wilde België onderzoekt een trio van filmmakers al wat leeft in ons buurland. Het staat garant voor soortgelijke oogstrelende filmbeelden, maar mist een duidelijk focus wat betreft diersoorten of habitat.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Onze Natuur, het Wilde België Nieuwsberichten