Beeldschone Jessica Alba was 'te lelijk' voor deze scène: "de regisseur was behoorlijk kritisch"

Beeldschone Jessica Alba was 'te lelijk' voor deze scène: "de regisseur was behoorlijk kritisch"

De actrice legt het loodje in de film, maar dit moet ze wel op een 'mooie manier' doen.

Jessica Alba mag de laatste jaren dan wel heel wat minder acteren, ze heeft al een mooie carrière achter de rug. Zo was ze te zien in blockbusters als Sin City, Machete en de twee Fantastic Four-films. Dit verliep echter niet allemaal van een leien dakje.

In het tweeluik is de actrice te zien als de superheldin Sue Storm, oftewel Invisible Woman. De eerste Fantastic Four-film verscheen in 2005. Ondanks het feit dat deze maar wisselvallig werd onthaald, kwam er in 2007 toch een vervolg, genaamd Fantastic 4: Rise of the Silver Surfer.

Kritiek
Op een gegeven moment legt haar Sue het loodje. Voordat ze sterft huilt ze in de armen van Reed, haar geliefde. Hoewel dit natuurlijk een trieste en duistere scène is, moest Alba er volgens regisseur Tim Story nog steeds knap uitzien.

Sterker nog, de filmmaker was niet blij met het acteerwerk van de actrice, die er volgens Story tijdens deze scène 'te lelijk' uitzag. Hij maakte dan ook duidelijk dat ze het iets minder realistisch moest maken en gewoon wat knapper over moest komen.

Reactie
Zo zei Alba al eerder: "Tim kwam op me af en zei toen: 'Het ziet er te realistisch uit. Het komt allemaal te pijnlijk over. Kan je niet wat mooier zijn wanneer je huilt? Je moet op een knappe manier huilen Jessica...'"



De actrice vervolgt: "Tim ging verder: 'Doe niet dat 'ding' met je gezicht. Maak het niet te overdreven, gewoon normaal kijken. We kunnen naderhand gewoon de tranen met CGI toevoegen'." Alba volgde Story's opdracht op en bleef stoïcijns kijken, ook al wordt haar personage met een speer doorboord.

Meer
Daar bleef het niet bij. Alba's haren werden zo vaak voor de film geverfd dat dit slecht was voor haar haar en zelfs haar gezondheid. De actrice besloot vervolgens maar voor een pruik te gaan.



Uiteindelijk was het allemaal een beetje voor niks gedaan, aangezien het vervolg behoorlijk flopte.

NieuwsFilm

meest populair