De mysterieuze thriller 'A Perfect Getaway' brengt je in één seconde in een complete schok

De mysterieuze thriller 'A Perfect Getaway' brengt je in één seconde in een complete schok

Deze strakke thriller uit 2009 is meer dan de moeite waard.

Regisseur David Twohy staat voornamelijk bekend voor zijn Riddick-films met Vin Diesel, maar hij is ook een goede schrijver. Zo was hij verantwoordelijk voor de scripts van topfilms als The Fugitive en G.I. Jane. In 2009 kwam hij met de kleinschaligere thriller A Perfect Getaway.

De film heeft een topcast bestaande uit Milla Jovovich, Steve Zahn en Timothy Olyphant. Ook een jongere Chris Hemsworth is van de partij, voordat hij doorbrak als Thor in 2011.

Verhaal
Het pasgetrouwde stel Cliff (Steve Zahn) en Cydney (Milla Jovovich) zijn op huwelijksreis naar Hawaii. Ze besluiten daar een wandeling door een afgelegen gebied te maken.

Hun idyllische tocht neemt een donkere wending als ze een groep bange wandelaars tegenkomen die beweren dat een ander stel op brute wijze is vermoord. Ver van de bewoonde wereld en onzeker wie ze kunnen vertrouwen, raken Cydney en Cliff al snel verwikkeld in een angstaanjagende strijd om te overleven.

Ontvangst
A Perfect Getaway werd redelijk ontvangen door critici. Op Rotten Tomatoes draagt de film een score van 62% gebaseerd op 138 recensies. Dit is niet torenhoog, maar ook zeker niet slecht. Het is vooral een product van zijn tijd, en daar zit juist de charme in.


De film was geen enorm financieel succes. Met een productiebudget van 14 miljoen dollar wist de film slechts 22 miljoen dollar om te zetten aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

De twist
Vanaf het begin volgen we het pasgetrouwde stel Cliff en Cydney Anderson, en onze vermoedens worden eerst op het ene en vervolgens op het andere koppel gevestigd. Uiteindelijk blijkt echter dat onze ogenschijnlijke hoofdrolspelers eigenlijk de schurken zijn, die de echte Andersons al hebben gedood om hun identiteit aan te nemen.


Doorgewinterde filmfans zien de twist misschien aankomen, maar dat neemt niet weg van het effect dat het heeft. A Perfect Getaway staat momenteel niet op een streamingdienst, maar je kan hier wel de DVD bestellen.

NieuwsFilm

meest populair