Milla Jovovichs 'The Fifth Element'-outfit: Het schandaal rondom de controversiële kledingkeuze

Milla Jovovichs 'The Fifth Element'-outfit: Het schandaal rondom de controversiële kledingkeuze

De actrice was in eerste instantie ook geen fan van haar outfit maar nu wel.

Er komen de laatste tijd op FilmTotaal wel vaker artikelen langs over films met controversiële kledingkeuzes. Hier hoort ook zeker de outfit van Milla Jovovich in The Fifth Element bij, waar ook veel over te doen was.

In deze space opera van regisseur Luc Besson is Jovovich te zien als Leeloo, oftewel het vijfde element, een soort van geconstrueerd opperwezen. Zij is de enige 'persoon' die de Aarde kan beschermen tegen het grote kwaad, dat elke 5000 jaar weer een poging waagt om al het leven op onze planeet uit te roeien.

Outfit
Niet alleen Jovovich is in de film te zien. Andere belangrijke rollen zijn weggelegd voor o.a. Bruce Willis en Gary Oldman. Toch ging het voornamelijk om de actrice en dan wel om haar opvallende medische verband-outfit.

Hoewel deze outfit behoorlijk iconisch is, was deze niet zonder controverse. Ondanks het feit dat Jovovich de outfit niet gedurende de hele film draagt, is dit wel hetgeen waar bijna iedereen het over had. De actrice zelf was ook geen fan van deze kledingkeuze.

Kritiek
Jovovich liet zich al eerder uit over de outfit. Zij mag dan wel voor de film al het nodige modellenwerk gedaan hebben, ze vond het toch niet prettig om er zo schaars gekleed bij te lopen. Hierdoor voelde ze zich ongemakkelijk.



Dat niet alleen. Ook zegt de actrice dat ze merkte dat de filmploeg het over haar had wanneer ze op de set was. Daardoor was The Fifth Element blijkbaar niet de meest comfortable werkomgeving. Vorig jaar nam ze het echter nog op voor de cultfilm.

Outfit
In een interview met Vogue zei ze toen nog het volgende: "Leeloo heeft een unieke bodysuit, waar veel over te doen was. De outfit zorgde in eerste instantie voor de nodige gefronste wenkbrauwen, maar ik begrijp eerlijk gezegd niet echt waarom".



"Ik het ziekenhuis moet je ook een dun kleedje dragen, waarvan de achterkant open is, zodat ze je makkelijk injecties kunnen geven en zo. Je moet je dus zo min mogelijk bedekken, maar helemaal in je nakie is ook niet nodig".

NieuwsFilm

meest populair