'There Will Be Blood'-regisseur over dit niet te missen pareltje: "puur genieten"

'There Will Be Blood'-regisseur over dit niet te missen pareltje: "puur genieten"

Paul Thomas Anderson is een grote fan van de geliefde Saoirse Ronan.

Paul Thomas Anderson heeft al heel wat pareltjes gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan Boogie Nights, There Will be Blood en The Master. Zelf kan hij ook wel genieten van een goede film. Nu deelt hij een van zijn 'te kijken'-tips met ons.

Anderson staat bekend als een van de beste regisseurs vandaag de dag. Hij heeft dan ook al de nodige sterk onthaalde films gemaakt. Dat niet alleen. Menig muzikant wil ook maar wat graag samenwerken met Anderson, die vaak muziekclips maakt voor beroemde zangers.

Druk bezig
De regisseur zit dus niet vaak stil, maar als hij eens even vrije tijd heeft kijkt hij zelf ook films en series. Anderson heeft in ieder geval genoten van Lady Bird en dat is voornamelijk vanwege hoofdrolspeelster Saoirse Ronan.

In deze coming-of-ageverhaal van Greta Gerwig kruipt Ronan in de huid van de puber Lady Bird. Zij is op zoek wat zij nu precies wil doen met haar eigen leven, maar ze is voornamelijk uit op vrijheid.

Lof
Anderson is helemaal weg van Ronan en laat dit ook weten. Zo zegt de regisseur: "Ze is een Ierse actrice, maar speelt iemand die uit California komt, om precies te zijn, Sacramento. Als je haar ziet acteren vraag je je echt af hoe ze dat doet".



"Dat is het allerbeste gevoel dat mij kan overkomen. Ik heb het gevoel dat ik naar een goocheltruc ben aan het kijken. Alles wat ik over regisseren weet verdwijnt dan ik kan gewoon puur genieten". Niet alleen Anderson is een fan van Ronan en de film.

Ontvangst
Lady Bird werd ook ijzersterk ontvangen. De film scoort op IMDb bijvoorbeeld een hele nette 7,4 en op Rotten Tomatoes zelfs een 99%. Op FilmTotaal kreeg de film een 5/5 van filmrecensent Arjan Welles. Deze recensie is hier terug te lezen.



Gerwig werkte na dit succes opnieuw samen met Ronan aan Little Women. Ook deze film werd erg goed onthaald. Interesse in Lady Bird? Kijk deze dan op Pathé Thuis, SkyShowtime of Amazon Prime.

NieuwsFilm

meest populair